«Το ΠΑΣΟΚ κάνει μια νέα αρχή, έχει μια δυναμική και δεν θα αφήσουμε καμία σκιά να διασαλεύσει την προσπάθεια μας αυτή»

Σήμερα το πρωί  συζητήσαμε με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο, στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, την εμπλοκή της κ. Εύας Καϊλή στις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στην τοποθέτηση μου ανέφερα: «Νομίζω ότι θα πρέπει να δούμε όλη την εικόνα, σ΄αυτό το πολύ σοβαρό θέμα.  Ένα θέμα που συγκλονίζει όλη την Ευρώπη με τις διαστάσεις που παίρνει και συγκλονίζει και ένα θεσμό όπως είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και που σαφώς αφορά και εμάς λόγω της εμπλοκής της κ. Καϊλή.

Είναι σαφές ότι η όλη υπόθεση έχει στεναχωρήσει τον κόσμο μας, έχω δεχθεί κυριολεκτικά εκατοντάδες τηλεφωνήματα από τον κόσμο ο οποίος μου εκφράζει την ανησυχία του και την αγανάκτηση του, ειδικά τώρα που κάνουμε μια νέα αρχή, τώρα που δείχνει να έχουμε μια δυναμική.

Όμως θα πρέπει να εστιάσουμε σε δύο ζητήματα. Το ένα είναι η ποινική διάσταση της υπόθεσης, και όλοι είδαμε τους ταχύτατους ρυθμούς με τους οποίους λειτούργησε η Βελγική Δικαιοσύνη και οι Βελγικές Αρχές. Το άλλο είναι το ηθικό θέμα. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η υπόθεση δεν θα πλήξει την προσπάθεια που κάνει το ΠΑΣΟΚ. Τέτοιες λογικές και νοοτροπίες δεν μας εκφράζουν, έχουμε ξεκάθαρη διαχωριστική γραμμή επί του θέματος, για αυτό και  ο Πρόεδρος μας, ο Νίκος Ανδρουλάκης, αντέδρασε ακαριαία θέτοντας την κα. Καϊλή εκτός κόμματος.

Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση τόσο από την ΝΔ, του κ.Πάτση και των υποκλοπών, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορούν να μιλούν για κόμματα αγγέλων και διαβόλων. Άγγελοι και διάβολοι υπάρχουν σε όλα τα κόμματα. Το να ταυτίζουμε ένα πολιτικό χώρο με τέτοιες πρακτικές και να λέμε ότι ένα κόμμα είναι το κόμμα των διεφθαρμένων και τα άλλα των έντιμων και τον καθαρών, είναι ένα εμπαιγμός.

Το ΠΑΣΟΚ κάνει μια νέα αρχή, έχει μια δυναμική και δεν αφήνουμε να υπάρξει καμία σκιά που θα διασαλεύσει την προσπάθεια μας αυτή, δεν έχουμε καμία σχέση με τέτοιες πρακτικές.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s