«Οι καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» καθιστούν αναγκαία την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την προώθηση ενός ολιστικού εθνικού σχεδίου για την παιδική προστασία.»

Εμφάνιση στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ

Σήμερα το πρωί ήμουν καλεσμένη στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, όπου με τους δημοσιογράφους, Δημήτρη Οικονόμου, Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη, συζητήσαμε για τα όσα έρχονται στο φως για την Κιβωτό του Κόσμου και τις παρακολουθήσεις.

Σχετικά με τα όσα αποκαλύπτονται για την Κιβωτό του Κόσμου, ανέφερα:

«Είναι πάρα πολύ σοβαρές και σοκαριστικές οι καταγγελίες που έχουν γίνει για την Κιβωτό του Κόσμου. Κανένας δεν είναι υπεράνω υποψίας, κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου. Οι αρμόδιες Δικαστικές και Εισαγγελικές αρχές πρέπει να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες, αν υπάρχουν, στους υπεύθυνους.

Όμως θα πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά για το ζήτημα της παιδικής προστασίας και φροντίδας. Θα πρέπει να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης των οικογενειών που βρίσκονται σε κρίση, να υπάρχει μια ολιστική αντιμετώπιση του ζητήματος, γιατί δυστυχώς η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες δεκαετίες υπήρξε μια πλήρης υποκατάσταση των κοινωνικών δομών του  Κράτους, των κοινωνικών δομών και της εθνικής στρατηγικής, από οργανώσεις όπως η συγκεκριμένη.

Θα πρέπει να δούμε το θέμα συνολικά. Δεν μπορεί το Κράτος να κάνει στην άκρη και υποκαθίσταται από τις ΜΚΟ σε τόσο κρίσιμους τομείς όπως είναι η παιδική φροντίδα. Θα πρέπει να υπάρχει ένα Εθνικό σχέδιο στο οποίο θα συμφωνήσουμε όλοι και στο οποίο θα συμμετέχουν οι κρατικές δομές, η τοπική αυτοδιοίκηση και οι ΜΚΟ, που θα υπάρχει έλεγχος. Είμαστε πολύ πίσω στον θεσμό της αναδοχής, όταν αντίθετα σε όλες τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες η αναδοχή είναι η λύση απέναντι στην ιδρυματοποίηση, η οποία είναι εκ φύσεως κακοποιητική για τα παιδιά.»

Αναφορικά για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, τόνισα:

«Η υπόθεση των παρακολουθήσεων είναι πολύ σοβαρή και έχει δύο φάσεις. Η μια έχει να κάνει με τις ομολογημένες και αποδεδειγμένες παρακολουθήσεις, όπως είναι του Προέδρου μας, του Νίκου Ανδρουλάκη, του κ. Κουκάκη, του κ. Πιτσιόρλα. Τώρα έχουμε μπει σε μια δεύτερη φάση, με πολύ σοβαρές καταγγελίες για την παρακολούθηση Κυβερνητικών στελεχών, καταγγελίες για την χρήση του Predator από την ΕΥΠ κ.α. Πρέπει άμεσα να κατατεθούν τα στοιχεία και οι αποδείξεις γι’ αυτές τις καταγγελίες και η Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της άμεσα, γιατί αν όλα αυτά αποδειχθεί ότι ισχύουν θα πρέπει η Κυβέρνηση αναλάβει τις ευθύνες της και να παραιτηθεί. 

Το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρος μας Νίκος Ανδρουλάκης εξαρχής κινήθηκε θεσμικά, προσέφυγε στην Δικαιοσύνη, από την οποία ακόμα περιμένουμε να μας ενημερώσουν τι έχει γίνει μέχρι σήμερα. Περιμένουμε να δούμε τις κινήσεις της Δικαιοσύνης και για τις τελευταίες καταγγελίες. Αυτή είναι η μόνη αρμόδια να δώσει απαντήσεις.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s