«Να υπάρξει επιτέλους άμεση και πλήρης αποκατάσταση των σεισμόπληκτων σχολείων του Αιγάλεω.»

Αθήνα 4 Νοεμβρίου 2022

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς : τον Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: «Άμεση και πλήρης αποκατάσταση των σεισμόπληκτων σχολείων του Αιγάλεω»

Κύριε Υπουργέ,

Για τέταρτη συνεχή χρονιά παραμένει άλυτο το μεγάλο και πλέον χρόνιο πρόβλημα των σεισμόπληκτων σχολείων του Αιγάλεω και συγκεκριμένα του 7ου Δημοτικού Σχολείου και του 17ου Δημοτικού Σχολείου. Είναι απορίας άξιον αλλά και αγανάκτησης όλων το γεγονός ότι παραμένει άλυτο ένα τόσο σοβαρό ζήτημα σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά τους σεισμούς του 2019 που έπληξαν σοβαρά τα παραπάνω σχολικά κτίρια, επηρεάζοντας άμεσα τη ζωή εκατοντάδων μαθητών και των οικογενειών τους αλλά και των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα συγκεκριμένα σχολεία.

Η παραχώρηση των λίγων αιθουσών ως προσωρινή λύση, η οποία όπως φαίνεται δυστυχώς διαιωνίζεται, προκαλεί πλήθος προβλημάτων καθώς καλούνται να συνυπάρχουν στους ίδιους χώρους, «στοιβαγμένα» στην κυριολεξία παιδιά δημοτικού και νηπιαγωγείου. Την ίδια ώρα, ελλείψει χώρου και μέριμνας,  οι μαθητές στερούνται αιθουσών Η/Υ και εργαστηρίων με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο η εκπαίδευσή τους.

Κύριε Υπουργέ,

Η ασφαλής σχολική στέγη είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα για όλους τους μαθητές ανεξαιρέτως. Το κράτος οφείλει να  παρέχει άνετα, λειτουργικά, εξοπλισμένα, επαρκώς συντηρημένα σχολεία, με προσεισμικούς ελέγχους, ελέγχους στατικότητας, και πυρασφάλειας. Τα σχολεία μας οφείλουν και πρέπει να είναι κέντρα μάθησης, κοινωνικοποίησης και ολόπλευρης ανάπτυξης κάθε μαθητή και μαθήτριας όπου το μάθημα θα διενεργείται απρόσκοπτα και κάτω από αποδεκτές συνθήκες.

Κατόπιν τούτων  ερωτάσθε κ. Υπουργέ  

  1. Σκοπεύετε να οριοθετήσετε άμεσα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πλήρους αποκατάστασης των ζημιών στα συγκεκριμένα κτίρια ώστε να επαναλειτουργήσουν με απόλυτη ασφάλεια;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s