«Η Δικαιοσύνη έχει εθνικό χρέος να διαλευκάνει άμεσα πλήρως την υπόθεση των καταγγελιών.»

Εμφάνιση στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 08.11.2022

«Η κοινωνία θέλει απαντήσεις για τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει, δεν αντέχει ασάφειες και νοσηρότητα»

Σήμερα το πρωί ήμουν καλεσμένη του Γιώργου Παπαδάκη και της Μαρίας Αναστασοπούλου, στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1, όπου συζητήσαμε για το σοβαρό θέμα που έχει ανακύψει από το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento.

Στην τοποθέτηση μου επισήμανα την ανάγκη να διερευνηθούν σε βάθος, από την Δικαιοσύνη, τα όσα αναφέρει η εφημερίδα. Χαρακτηριστικά, είπα:

«Οι πολύ σοβαρές κατηγορίες, για την  παρακολούθηση Υπουργών από τον Πρωθυπουργό της χώρας,  αν αληθεύουν και αποδειχτούν, συνιστούν κυριολεκτικά κόλαφο και συνταράσουν το πολιτικό σύστημα και την Κυβέρνηση. Θα πρέπει να υπάρξουν σαφείς αποδείξεις που θα απαντούν στα δύο καίρια ερωτήματα που προκύπτουν, αν όντως παρακολουθούνταν αυτά τα πρόσωπα και από ποιον.

Είναι εθνικό χρέος, η Ελληνική Δικαιοσύνη άμεσα, αντικειμενικά και ανεπηρέαστα, να διερευνήσει σε βάθος αυτή την υπόθεση και να έρθουν όλα στο φως. Δεν μπορούμε να περιμένουμε χρόνια το αποτέλεσμα της έρευνας, έχουμε μπροστά μας μια προεκλογική περίοδο που δεν πρέπει να στιγματιστεί από αυτόν τον βούρκο και την τοξικότητα.

Το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρος μας, ο Νίκος Ανδρουλάκης, από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το θέμα με την παρακολούθηση του, είχε θεσμική προσέγγιση, προσφεύγοντας στην Δικαιοσύνη, στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής και ζητώντας την συγκρότηση Εξεταστική Επιτροπής, τόσο για την παρακολούθηση του από την ΕΥΠ, όσο και για το Predator.

Το αποτέλεσμα ήταν η συσκότιση της έρευνας στην Βουλή, με ευθύνη της πλειοψηφίας. Κατά την έρευνα για την συμβατική παρακολούθηση, δεν προσήλθαν στην Εξεταστική Επιτροπή  να καταθέσουν πολιτικά πρόσωπα ως μάρτυρες, αλλά και όσοι μάρτυρες εξετάστηκαν «κρύφτηκαν» πίσω από το απόρρητο. Ενώ και σχετικά με το Predator, που ήταν το δεύτερο θέμα για το οποίο το ΠΑΣΟΚ πίεζε να διερευνηθεί, δεν κλήθηκαν καν να καταθέσουν οι ιδιοκτήτες των εταιριών Interlexa και Krikel, αλλά και οι διοικητές της ΕΥΠ δεν μας απάντησαν αν η Υπηρεσία γνωρίζει ποιος έχει στην κατοχή του το παράνομο λογισμικό. Δεν είναι δυνατόν σε μια ώριμη δυτική Δημοκρατία, όπως η δική μας, η Υπηρεσία Πληροφοριών να μην γνωρίζει, ποιος έχει στην κατοχή του ένα τόσο επικίνδυνο λογισμικό παρακολούθησης.  

Αν είχε γίνει αποτελεσματική έρευνα γι’ αυτά τα θέματα, όπως ζητούσε το ΠΑΣΟΚ, δεν θα είχαμε βρεθεί σήμερα σ’ αυτό το αδιέξοδο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s