«Δεν μπορούμε πια να ανεχόμαστε την δημοσιογραφική αθλιότητα κάποιων σε βάρος του 12χρονου κοριτσιού»

Η υπόθεση του Κολωνού σόκαρε την Ελληνική κοινωνία, τροφοδότησε αμείλικτα ερωτήματα  για την έκταση της παιδεραστίας στην Xώρα  μας , την απουσία κάθε ορίου στην ανθρώπινη βαρβαρότητα και  κτηνωδία. Δυστυχώς αν το 12χρονο κορίτσι  κακοποιήθηκε , βιάστηκε δεκάδες , ίσως και εκατοντάδες φορές από «υπεράνω υποψίας» καθάρματα, συνεχίζει να ‘’βιάζεται’’ από δημοσιογράφους, εκπομπές, δημοσιεύματα που δημοσιεύουν, παράνομα, τμήματα της δικογραφίας, «μας ενημερώνουν» για το πώς έχουν γίνει οι βιασμοί, μετατρέπουν χιλιάδες ανθρώπους σε παρακολουθητές αθλιοτήτων και βιασμών. Η περιπέτεια, η κόλαση που έζησε μια ανήλικη, ένα παιδί,  έχει μετατραπεί από κάποιους σε εργαλείο ανόδου της τηλεθέασης με μια δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας, που αδιαφορεί για τις κοινωνικές  και  ψυχολογικές επιδράσεις  στο θύμα , όπως και στα θύματα  δεκάδων βιασμών που ήρθαν στην επιφάνεια τις τελευταίες μέρες. Πρόκειται, τελικά, για παραβίαση της δεοντολογίας και έκνομες συμπεριφορές.

Δεν υπάρχουν πολλά επίθετα και χαρακτηρισμοί για τα όσα αποκαλύπτονται σχετικά με τα εγκλήματα των μαστροπών, βιαστών και παιδεραστών της υπόθεσης του Κολωνού. Και δυστυχώς, κάθε μέρα που περνά, αποκαλύπτεται και μία νέα πτυχή της νεοελληνικής νοσηρότητας, με αφορμή τα περιστατικά αυτά και την αντανάκλασή τους στη ‘’σάπια’’ κοινωνία μας. Ταυτόχρονα, στην καλύτερη περίπτωση, οι διαχειριστές της όποιας μορφής πληροφορίας γύρω από το διαρκές έγκλημα του Κολωνού, εμφανίζονται κατά μείζονα λόγο αμήχανοι, αδιάβαστοι και ανεπίγνωστοι. Όχι όλοι, αλλά  και οι  λίγοι αρκούν για την καλλιέργεια της νοσηρότητας . Τα έγγραφα της δικογραφίας έχουν πάλι γίνει φέιγ βολάν. Δημοσιογράφοι απαγγέλλουν, είτε απαθώς, είτε με προσποιητή αποστροφή, τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της υπόθεσης και των όσων υπέστη το άτυχο κορίτσι .

Δυστυχώς, οι καθ’ ύλην αρμόδιοι παρακολουθούν με απάθεια όλα αυτά τα νοσηρά φαινόμενα. Οι δημοσιογραφικές ενώσεις και  τα σωματεία εξέδωσαν ανακοινώσεις και έκτοτε παρακολουθούν τους πάσης φύσεως συναδέλφους  να ‘’μεγαλουργούν’’. Ταυτόχρονα, εμφανίζεται θλιβερή αδράνεια της καθ’ ύλην αρμόδιας αρχής, του ΕΣΡ. Ποια είναι η παρέμβασή του, εν προκειμένω, και πώς μπορεί να σταματήσει αυτό το ‘’τηλεοπτικό όργιο’’;

Νομίζω, πως ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε ως γονείς, ως πολίτες, ως πολιτικό σύστημα να σταματήσει η εργαλειοποίηση του κοινωνικού δράματος που βιώνει το ανήλικο κορίτσι, αλλά και δεκάδες θύματα κακοποίησης και βιασμών σε όλη την Ελλάδα. Να απαιτήσουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από τους Φορείς που έχουν χρέος να διασφαλίζουν κανόνες στην ροή της πληροφόρησης, και στο περιεχόμενο της δημοσιογραφίας , η οποία δεν μπορεί να καταλήγει να γίνεται ‘’πορνογραφία’’….

Ας αφήσουμε την Δικαιοσύνη να ολοκληρώσει την έρευνά της και να εξαντλήσει κάθε αυστηρότητα στους κτηνώδεις θύτες. Ας ασχοληθούμε όλοι, φορείς, κόμματα, αρχές, πώς θα διαμορφώσουμε ένα ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης της παιδεραστίας που παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις. Σε αυτή την προσπάθεια , δεν μπορούμε πια να ανεχόμαστε την δημοσιογραφική αθλιότητα από ορισμένους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s