«Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει μια συγκεκριμένη δέσμη μέτρων με τα οποία οι πολίτες θα μπορούσαν να δουν άμεση ωφέλεια στον οικογενειακό προϋπολογισμό»

ΣΚΑΪ «Σήμερα» 20.10.2022

Σήμερα το πρωί ήμουν καλεσμένη του Δημήτρη Οικονόμου, του Άκη Παυλόπουλου και της Ντόρας Κουτροκόη στην εκπομπή “Σήμερα” του ΣΚΑΪ για να συζητήσουμε για την επικαιρότητα και ειδικότερα για την αυξανόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας και την ακρίβεια που συρρικνώνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Σχετικά με την επιθετικότητα της Τουρκίας, ανέφερα:

«Η Τουρκία με την χθεσινή εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου έκανε ένα ακόμη βήμα κλιμάκωσης της επιθετικότητας της. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την χώρα μας χρειάζεται ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και ομοψυχία. 

Παράλληλα είναι επιβεβλημένη η εντατικοποίηση των διπλωματικών μας πιέσεων, αναδεικνύοντας την επιθετική στάση της Τουρκίας σε όλους τους οργανισμούς και τα διεθνή fora.

Το μεγάλο ζήτημα δεν είναι απλά η επαμφοτερίζουσα στάση της Τουρκίας ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή, αλλά η ξεκάθαρη συνεννόηση της Τουρκίας με την Ρωσία σε πολλαπλά πεδία όπως στη δημιουργία πυρηνικού εργοστασίου, στην προμήθεια εξοπλισμών και αλλού. Είναι σημαντικό τα θέματα αυτά να τα αναδεικνύουμε σε διεθνές επίπεδο, ώστε να υπάρξει μια αυστηρή απάντηση από την πλευρά της Δύσης.

Είναι αδιανόητο όταν οι Η.Π.Α. θέτουν αυστηρές κυρώσεις στην Τουρκία για την προμήθεια εξοπλισμών, κράτη-μέλη της Ε.Ε. να συνεχίζουν να την εξοπλίζουν. Το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρος μας Νίκος Ανδρουλάκης, ως Ευρωβουλευτής, επισήμαναν το θέμα  και από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε την επιβολή εμπάργκο εξοπλισμών στην Τουρκία και αυτοματοποιημένες κυρώσεις για να αναχαιτιστεί η ακραία προκλητικότητα της.»

Για την κατάσταση της οικονομίας και το κύμα ακρίβειας που ταλαιπωρεί την κοινωνία, επισήμανα:

«Στις συναντήσεις που έχω με φίλους και συντρόφους σε όλη την Δυτική Αθήνα που βρίσκομαι διαρκώς, μου λένε ότι αισθάνονται με «την πλάτη στον τοίχο» από την ακρίβεια.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η κρίση δεν είναι εγχώρια, αλλά το θέμα είναι τι κάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετωπίσει. Μέχρι τώρα το μόνο που βλέπουμε είναι η υιοθέτηση μιας επιδοματικής πολιτικής που δεν επαρκεί για τη στήριξη της κοινωνίας.  Οι επιδοτήσεις ουσιαστικά τροφοδοτούν τα υπερκέρδη των ηλεκτροπαρόχων, που η Κυβέρνηση διατείνονταν ότι θα φορολογήσει, αλλά ακόμα δεν έχει κάνει τίποτα.  

Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει μια συγκεκριμένη δέσμη μέτρων για την ανακούφιση της κοινωνίας με μείωση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης και την επιβολή πλαφόν στην λιανική τιμή της ενέργειας. Πρόκειται για μέτρα με τα οποία οι πολίτες θα δουν άμεση ωφέλεια στον οικογενειακό προϋπολογισμό.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s