«Η Κυβέρνηση έχει χρέος να ακούσει τις προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ αλλά και του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας»

Συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου και Βουλευτού του Δυτικού Τομέα Αθήνας, του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νάντιας Γιαννακοπούλου με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά.

Σήμερα, 18/10/2022, η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου επισκέφθηκε στο γραφείο του τον Πρόεδρο της  Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας  (ΓΣΕΒΕΕ) κ. Γιώργο Καββαθά.

Κατά τη συζήτησή τους, ο Πρόεδρος ενημέρωσε αναλυτικά τη κα Γιαννακοπούλου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες, όπως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΕΦΚΑ, όχι λόγω αμέλειας των επιχειρηματιών αλλά λόγω του πληθωρισμού, του ενεργειακού κόστους και της ισχνής δυναμικής των ταμειακών διαθέσιμων. Τόνισε δε πως αυτή τη στιγμή η αγορά έχει μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας με το 53% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων το πρώτο εξάμηνο του έτους να δηλώνει μείωση των ρευστών διαθεσίμων, ενώ το  28% δε των επιχειρήσεων δήλωσε πώς δεν έχει καθόλου ταμειακά διαθέσιμα.

Ο κ. Καββαθάς μετέφερε στη κα Γιαννακοπούλου τους φόβους της ΓΣΕΒΕΕ για τη βιωσιμότητα επιχειρήσεων  και επανέλαβε το πάγιο αίτημα όλων των κλάδων της Συνομοσπονδίας για τη λήψη αναγκαίων μέτρων από την Κυβέρνηση και την υιοθέτηση των προτάσεων της όπως η μείωση του ΦΠΑ και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Η κ. Νάντια Γιαννακοπούλου σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σταθερά στο πλάι των Βιοτεχνών και των Εμπόρων, έχοντας συμπεριλάβει στις θέσεις του πολλές από τις προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ. Επεσήμανε δε χαρακτηριστικά : « Μας ανησυχεί έντονα η κατάσταση που δημιουργείται με την ενεργειακή και οικονομική κρίση, την ακρίβεια που με την σειρά της τροφοδοτεί προβλήματα στις επιχειρήσεις και τα οικογενειακά νοικοκυριά , συχνά μέχρι σημείου ασφυξίας. Η Κυβέρνηση έχει χρέος να ακούσει τις προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ αλλά και του ΠΑΣΟΚ και να προχωρήσει στην  μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, την μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης από το 13% στο 6% και την θέσπιση πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας, καθώς και σε  ρύθμιση του συνόλου των οφειλών, με θέσπιση 120 δόσεων. Τα μέτρα επιδότησης που έχει εφαρμόσει ως τώρα η κυβέρνηση, αν και αναγκαία, δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της ενεργειακής ακρίβειας.».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s