«Ζητείται έμπρακτη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών»

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου

Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος

Βουλευτής Β2 Τομέα Δυτ. Αθήνας

Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2022

ΑΝΑΦΟΡΑ

ΠΡΟΣ :  Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

ΘΕΜΑ: «Ζητείται έμπρακτη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών»

Κύριε Υπουργέ,

Σας καταθέτω ως Αναφορά την υπ’ αριθμ. πρωτ. 165/8-9-2022 ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε) όπου θίγεται το ιδιαίτερο σοβαρό και πάντα επίκαιρο ζήτημα του δημογραφικού σε σχέση με τα ληφθέντα μέτρα αντιμετώπισης αυτού.

Τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής επιβεβαιώνουν την υπάρχουσα πραγματική κατάσταση, όπου σε δώδεκα εκ των δεκατριών περιφερειών της χώρας σημειώθηκε μείωση πληθυσμού. Χωριά και μικρές πόλεις εγκαταλείπονται. Ο δε αριθμός των μαθητών της Α’ Δημοτικού μειώθηκε κατά 17%. Η συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού, όπως παρατηρεί η Ομοσπονδία, ήταν ένα προδιαγεγραμμένο γεγονός, αποτέλεσμα της κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής των τελευταίων πολλών ετών.

Η Ομοσπονδία ζητεί τη λήψη ουσιαστικών και πρακτικών μέτρων τα οποία θα δίνουν κίνητρα για τη δημιουργία οικογένειας και απόκτησης παιδιών, καθώς και την έμπρακτη από την πολιτεία στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών.

Επισυναπτόμενη η υπ’ αριθμ. πρωτ. 165/8-9-2022 ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε)

Κύριε Υπουργέ κατόπιν τούτων,

Παρακαλώ, όπως λάβετε υπόψη σας τα ανωτέρω αναφερόμενα και προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αντιμετωπισθεί εμπράκτως το δημογραφικό πρόβλημα και να στηριχθούν ουσιαστικά οι πολύτεκνες οικογένειες.

Η Αναφέρουσα Βουλευτής

Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s