«Κάθε μέρα τα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν και μεγαλύτερη δυσκολία για να μπορούν να ανταποκριθούν στην καθημερινότητα»

Σήμερα το πρωί ήμουν καλεσμένη του Γιώργου Παπαδάκη και της Μαρίας Αναστασοπούλου, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1. Κατά την συζήτηση μας αναφερθήκαμε στα θέματα τρέχουσας επικαιρότητας και ειδικότερα για την ακρίβεια που μαστίζει την κοινωνία και την αυξανόμενη Τουρκική επιθετικότητα.

Συγκεκριμένα στην τοποθέτηση μου για την ακρίβεια, σημείωσα:

«Το μείγμα της καθημερινότητας που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι εκρηκτικό. Έχουμε μπροστά μας έναν πολύ βαρύ χειμώνα, έχουμε την εντεινόμενη Τουρκική επιθετικότητα και βεβαίως τα ζητήματα της ακρίβειας.

Η πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ είναι οτιδήποτε γίνεται, έστω και αποσπασματικό, το οποίο απαλύνει τις δυσκολίες της κοινωνίας είναι πάντα θετικό. Όμως τα  ερωτήματα είναι αν είναι ουσιαστικές οι παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, αν μπορούν αυτές οι παρεμβάσεις να αντιμετωπίσουν ολοκληρωμένα το πρόβλημα και αν απαντούν στη ρίζα του.

Όταν βλέπουμε πληθωρισμό 12%, ανατιμήσεις 17% σε όλα τα προϊόντα και ότι πάνω από το 35 με 40% του εισοδήματος των φτωχών νοικοκυριών αναλώνεται στην αγορά βασικών αγαθών, η απάντηση είναι όχι. Όταν Κάθε μέρα το μέσο νοικοκυριό αντιμετωπίζει και μεγαλύτερη δυσκολία για να μπορεί να ανταποκριθεί, η απάντηση είναι πως όχι δεν το κάνει.

Το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή είχε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για μια συνολική αντιμετώπιση της ακρίβειας. Είχαμε προτείνει την επιβολή πλαφόν στην λιανική τιμή της ενέργειας. Είχαμε προτείνει την μείωση του ΦΠΑ από το 13 στο 6 ή 7% για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στα αγαθά ευρείας κατανάλωσης. Επίσης τονίσαμε την ανάγκη εντατικών και αποτελεσματικών ελέγχων για την πάταξη της αισχροκέρδειας, αντίθετα 6 μήνες τώρα δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος.  Όμως τότε η Κυβέρνηση μας κατηγορούσε για λαϊκισμό και ότι δεν υπάρχουν λεφτά, ενώ την ίδια στιγμή έκαναν 55 δις δημοσιονομική επέκταση και δίνουν 2 δις μόνο για την ενέργεια τον Σεπτέμβρη και προφανώς θα συνεχίσουν να δίνουν άλλα τόσα κάθε μήνα. Άρα υπάρχουν λεφτά ή όχι; »

Αναφερόμενη στην Τουρκική επιθετικότητα, επισήμανα:

« Είναι σοκαριστικό αυτό που συνέβη στην Λέσβο και στα Κύθηρα με θύματα 16 γυναίκες παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες διάσωσης των ανθρώπων του Λιμενικού. Δυστυχώς βιώνουμε έναν υβριδικό πόλεμο από την Τουρκία, η οποία εργαλειοποιεί τον ανθρώπινο πόνο, η οποία χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό ως μέσο άσκησης πίεσης στην Ε.Ε. 

Το ζητούμενο είναι ότι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν προσφέρονται για μικροπολιτική αντιπολίτευση,  χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή στον χειρισμό τους. Η ρητορική κάποιων κομμάτων στην   υπόθεση της νησίδας στον Έβρο θα μπορούσε να έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην χώρα.»   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s