«Η ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ αποτελεί προϋπόθεση για να να υπάρχει νέα πορεία της χώρας με την σφραγίδα σοσιαλδημοκρατικών πολιτικών»

Εμφάνιση στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» στο Open

Σήμερα το πρωί ήμουν καλεσμένη της Ευλαμπίας Ρέβη και του Γιώργου Σιαδήμα στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του Open. Με τους δύο δημοσιογράφους αναλύσαμε την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Συζητήσαμε για την ομιλία του Πρωθυπουργού χθες στη Σύνοδο του ΟΗΕ, τα αποτελέσματα των πρόσφατων εξελίξεων, τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών και βέβαια για την εξέλιξη της Εξεταστικής Επιτροπής για την παρακολούθηση του Προέδρου μας, Νίκου Ανδρουλάκη.

Σχετικά με την ομιλία του Πρωθυπουργού στον ΟΗΕ, είπα:

«Ήταν πολύ σημαντικό να υπάρξει μια ισχυρή απάντηση της Ελλάδας, απέναντι στον παραληρηματικό λόγο του κ. Ερντογάν  που  απειλεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, που εργαλειοποιεί το μεταναστατευτικό και έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία ψευδών ειδήσεων κατά της χωράς μας .

Σε αυτή την βάση, νομίζω ότι υπήρξε μια απάντηση η οποία ήταν θετική,  πάνω στις αρχές όπου όλες οι πολιτικές δυνάμεις συναινούμε και οφείλουμε να συν ανήκουμε και να υπάρχει ένα ισχυρό πατριωτικό μέτωπο.

Βέβαια θα πρέπει να υπάρξει μια έντονη διπλωματική πίεση σε όλα τα διεθνή φόρα προκειμένου να μην μένουμε μόνο στα λόγια, και  να υπάρξουν κυρώσεις όπως επί παραδείγματι την επιβολή εμπάργκο όπλων της ΕΕ στην Τουρκία, που από την πρώτη στιγμή έχει προτείνει ο Πρόεδρος μας, Νίκος Ανδρουλάκης.

Το ΠΑΣΟΚ, αντίθετα με άλλες πολιτικές δυνάμεις, έχει κρατήσει μια πατριωτική στάση υπερψηφίζοντας και τις δύο συμφωνίες συνεργασίας με Γαλλία και ΗΠΑ, αλλά και την ενίσχυση του αμυντικού εξοπλισμού της πατρίδας μας.»

Αναφορικά με τις ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, τόνισα:

«Η απόφαση για την αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ είναι αδιαμφισβήτητη και πάγια τόσο επί της προεδρίας της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, όσο και από τον σημερινό μας πρόεδρο, τον Νίκο Ανδρούλακη.

Όλη αυτή η συζήτηση περί συνεργασιών που γίνεται 8 ή 9 μήνες πριν της εκλογές, αποτελεί μια πρωτοτυπία που δεν βλέπουμε άλλου. Για να γίνει οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση θα πρέπει πρώτον, να υπάρχει λαϊκή ετυμηγορία, γιατί κανείς δεν μπορεί να μιλάει χωρίς εκπεφρασμένη λαϊκή βούληση και τους πολιτικούς συσχετισμούς που θα διαμορφωθούν μετά την λαϊκή εντολή. Και δεύτερον οποιαδήποτε συζήτηση συνεργασίας πρέπει να γίνεται πάνω σε συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις.

Στο ΠΑΣΟΚ παρακολουθούμε με προσοχή και αξιολογούμε τα αποτελέσματα όλων των δημοσκοπήσεων. Και είναι αλήθεια ότι από τον Γενάρη και μετά το ΠΑΣΟΚ είναι το μοναδικό κόμμα που έχει αυξήσει σημαντικότατα τα δημοκοπικά του ποσοστά, τα έχει διπλασιάσει από τον προηγούμενο Σεπτέμβρη, αλλά  βεβαίως αυτό δεν μας εφησυχάζει. Θέλουμε να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο τα ποσοστά μας και να πείσουμε τον δημοκρατικό κόσμο, ώστε την επόμενη ημέρα των εκλογών να μπορέσουμε ενδυναμωμένοι να επιβάλλουμε Σοσιαλδημοκρατικές πολιτικές που πιστεύουμε ότι μπορούν να μειώσουν τις κοινωνικές ανισότητες και θα είναι ωφέλιμες για την ελληνική κοινωνία. 

Τέλος, σχετικά με την εξέλιξη της Εξεταστικής Επιτροπή για την παρακολούθηση του Προέδρου μας, επισήμανα:

«Ο Πρόεδρος μας θα προσέλθει να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή, σεβόμενος την διαδικασία. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα θεσμικό κόμμα που τιμά και σέβεται τις διαδικασίες και από την πρώτη στιγμή έτσι λειτουργούμε, αντίθετα με την Κυβέρνηση.

Από όσα φαίνονται μέχρι τώρα δεν έχουμε γίνει σοφότεροι από την έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής. Η Κυβέρνηση όχι απλά δεν ρίχνει άπλετο φως, όπως διατείνονταν, αλλά αντίθετα συσκοτίζει τα πράγματα με το να αποκλείονται βασικά πολιτικά πρόσωπα να καταθέσουν στην Επιτροπή. Συσκοτίζει τα πράγματα, όταν βασικοί μάρτυρες καλύπτονται  πίσω από το υποτιθέμενο απόρρητο – για το οποίο ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ και όλοι οι συνταγματολόγοι, πλην του κ. Γεραπετρίτη, λένε ότι δεν ισχύει – και έτσι δεν εισφέρουν κάτι νέο στην έρευνα. Αναρωτιέμαι λοιπόν τι μπορούμε να μάθουμε με όλη αυτή τη μεθόδευση, πραγματικά;»     

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s