“Χωρίς ιατροδικαστή η Μεσσηνία”

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

  Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου

Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος

 Βουλευτής Β2 Τομέα Δυτ. Αθήνας

Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τους Υπουργούς α) Δικαιοσύνης, και β) Υγείας

Θέμα: “Χωρίς ιατροδικαστή η Μεσσηνία”.

Κύριοι Υπουργέ,

Σας καταθέτω ως Αναφορά τα από 8 και 13 Σεπτεμβρίου 2022 δημοσιεύματα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Το Θάρρος” τα οποία θίγουν το γεγονός της απουσίας ιατροδικαστή από την περιφέρεια της Μεσσηνίας.

Όπως πληροφορούμαστε ο μέχρι πρότινος, επικουρικός, ιατροδικαστής, διορίσθηκε στον Πειραιά οπότε και έκτοτε η θέση παραμένει κενή. Συγγενείς θανόντων, θύματα ξυλοδαρμού ή βιασμού, υποβάλλονται σε περαιτέρω ταλαιπωρία αναγκαζόμενοι πλέον να μεταβαίνουν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κορίνθου, με ότι επιπλέον ψυχικό πόνο αλλά και οικονομική επιβάρυνση τυχόν αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Όλοι βεβαίως αποδέχονται ότι η Μεσσηνία πρέπει να έχει μόνιμη θέση ιατροδικαστή, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία συνολική και ουσιαστική παρέμβαση για να δοθεί λύση σε αυτό το βασικό ζήτημα.

Χαρακτηριστικά η Εφημερίδα αναφέρεται στην πρόσφατη περίπτωση απώλεια ενός πολίτη κατοίκου Μεσσηνίας για τον οποίο διατάχθηκε νεκροψία – νεκροτομή. Από τη στιγμή όμως που η Μεσσηνία πλέον δεν έχει ιατροδικαστή, έπρεπε να μεταφερθεί στην Κόρινθο, όπου λόγω αδειών ούτε εκεί ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί αυτό.

Τελικά, η λύση βρέθηκε στην Πάτρα, οπότε και η ιατροδικαστική πράξη ορίστηκε 5 ημέρες μετά τον άδικο χαμό του συνανθρώπου μας. Αυτό ασφαλώς είχε ως συνέπεια μια τρομερά επώδυνη ψυχική διαδικασία για την οικογένεια του θανόντος και, φυσικά, οικονομική επιβάρυνση, καθώς τα έξοδα μεταφοράς επιφορτίζονται οι οικείοι.

Επισυναπτόμενα τα από 8 και 13 Σεπτεμβρίου 2022 δημοσιεύματα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας “Το Θάρρος”.

Κύριοι Υπουργοί κατόπιν τούτων,

Παρακαλώ, όπως λάβετε υπόψη σας τα ανωτέρω αναφερόμενα και προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να υπάρχει μόνιμα θέση ιατροδικαστή στη Μεσσηνία.

Η Αναφέρουσα Βουλευτής

Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s