“Έξωση στο 9ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Αιγάλεω, στο δρόμο οι μαθητές”.

Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τους Υπουργούς α) Παιδείας και Θρησκευμάτων,

                                       β) Εσωτερικών

Θέμα: “Έξωση στο 9ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Αιγάλεω, στο δρόμο οι μαθητές”.

Κύριοι Υπουργοί,

Σας καταθέτω ως Αναφορά το από 19-9-2022 δημοσίευμα αναρτηθέν στον ιστότοπο news247, αναφορικά με την δικαστική απόφαση αποβολής που πραγματοποιήθηκε στο 9ο Δημοτικό Σχολείου του Δήμου Αιγάλεω. Ειδικότερα, όπως αναγράφεται : “κλειστό βρήκαν το πρωί το 9ο Δημοτικό στο Αιγάλεω εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς αφού είχε γίνει έξωση του σχολείου από το συγκεκριμένο κτίριο. Μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1 εκπρόσωπος των γονέων των μαθητών ανέφερε πως ήρθαν δικαστικοί επιμελητές το πρωί και έκλεισαν το σχολείο, έβαλαν λουκέτο και έτσι 90 παιδιά έμειναν χωρίς σχολείο.”

Για τον κίνδυνο αυτό σας είχα προσωπικά ενημερώσει με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 3401/16-9-2022 αναφορά. Στην εν λόγω αναφορά σας ενημέρωσα ότι την Παρασκευή 9-9 πραγματοποιήθηκε προσπάθεια “έξωσης” από δικαστικό επιμελητή στο παραπάνω σχολικό ίδρυμα, κατόπιν σχετικής δικαστικής αποφάσεως λόγω οφειλομένων μισθωμάτων. Έξωση δε, η οποία απετράπη προσωρινά κατόπιν κινητοποίησης των γονέων.

Τελικά συνέβη αυτό που σας είχα επισημάνει, οπότε και οι μαθητές του εν λόγω σχολείου βρέθηκαν κυριολεκτικά στο δρόμο. Δυστυχώς δεν υπήρξε κάποια έγκαιρη αντίδραση υπήρξε σε ένα προδιαγεγραμμένο γεγονός, καταδεικνύοντας την έλλειψη σχεδιασμού. Θύματα της αδράνειας αυτής οι μαθητές, οι οποίοι στερούνται την εκπαίδευση τους ευρισκόμενοι χωρίς σχολική αίθουσα και χωρίς να γνωρίζουν την επόμενη ημέρα.

Συγχωνεύσεις και συστεγάσεις σχολικών ιδρυμάτων κατόπιν εορτής, όπως και ακούγεται ότι σχεδιάζονται, δεν αποτελούν βιώσιμη λύση.

Κύριοι Υπουργοί κατόπιν τούτων,

Παρακαλώ, όπως λάβετε υπόψη σας τα ανωτέρω αναφερόμενα και προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην χαθεί ούτε μια επιπλέον διδακτική ώρα και να διασφαλιστεί η ομαλή, απρόσκοπτη αλλά και αξιοπρεπής εκπαίδευση των μαθητών του 9ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Αιγάλεω.

Η Αναφέρουσα Βουλευτής

Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s