Να μην οδηγήσει η επίκληση του απορρήτου σε ναυάγιο την διερεύνηση των υποκλοπών από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Εμφάνιση στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1

Σήμερα το πρωί με φιλοξένησαν στην πρεμιέρα της εκπομπής «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1, ο Κώστας Παπαχλιμίντζος και η Χριστίνα Βίδου, όπου αναλύσαμε τα δύο θέματα που μονοπωλούν την ειδησεογραφική επικαιρότητα, την ενεργειακή ακρίβεια και την παρακολούθηση των επικοινωνιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Σχετικά με την ενεργειακή ακρίβεια, είπα:

«Το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή έχει διατυπώσει μια ξεκάθαρη πρόταση. Έχουμε προτείνει την εφαρμογή πλαφόν στην λιανική τιμή της ενέργειας, προκειμένου οι πολίτες και τα νοικοκυριά να νιώσουν άμεσα την ελάφρυνση και παράλληλα -και αυτό μας διαφοροποιεί και από την ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ- να βάλουν το χέρι στην τσέπη και όλοι αυτοί που έχουν βγάλει υπερκέρδη από την κρίση, δηλαδή να συμμετέχουν και οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας.

Δεν μπορεί να πληρώνει μόνο ο καταναλωτής ή μόνο το Κράτος μέσω του προϋπολογισμού, ουσιαστικά δηλαδή πάλι οι Έλληνες πολίτες, και οι πάροχοι να μένουν στο απυρόβλητο.

Ταυτόχρονα έχουμε επισημάνει στην Κυβέρνηση, που επαίρεται ότι έχει προβεί στην μεγαλύτερη δημοσιονομική επέκταση, ότι χρειάζονται πιο βαθιές τομές, πιο ριζικές λύσεις, όπως γίνονται σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αλλά δυστυχώς η Κυβέρνηση κωφεύει και προτιμά αποκλειστικά μια επιδοματική πολιτική που ουσιαστικά είναι σαν να ρίχνεις λεφτά σε ένα βαρέλι δίχως πάτο.

Το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και την μείωση του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αυτά είναι μέτρα που ελαφρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό άμεσα.

Εύλογα τίθεται το ερώτημα στην Κυβέρνηση, δεδομένου ότι πρόσφατα ανακοινώθηκε η επιδότηση 2 δις για τον Σεπτέμβριο και του ότι έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο χειμώνα, που θα βρεθούν τα χρήματα ώστε να υπάρχει αυτή στήριξη της Κυβέρνησης;

Για ποιο λόγο δεν υιοθετούν τις προτάσεις  του ΠΑΣΟΚ για επιβολή πλαφόν στην ενέργεια, για μείωση του ενιαίου φόρου κατανάλωσης και μείωση του ΦΠΑ, που θα ανακουφίσουν άμεσα τους πολίτες;»

Αναφορικά με την υπόθεση της παρακολούθησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, επισήμανα:

«Όσο και αν η Κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα, το ζήτημα της παρακολούθησης του Προέδρου μας, Νίκου Ανδρουλάκη, είναι μείζον και απασχολεί την κοινωνία καθώς εν δυνάμει μπορεί να αφορά το κάθε πολίτη.

Από την πρώτη στιγμή ο Προέδρος μας κινήθηκε θεσμικά με την προσφυγή του στην Δικαιοσύνη και με το αίτημα μας για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Όμως φάνηκε η πρόθεση της Κυβέρνησης για συγκάλυψη ψηφίζοντας «παρόν» στο αίτημα μας, όταν σύσσωμη την αντιπολίτευση το υπερψήφιζε.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι η Εξεταστική Επιτροπή να λειτουργήσει σωστά, με την πλήρη παροχή όλων των στοιχείων. Γιατί δυστυχώς στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, είδαμε βασικούς μάρτυρες τόσο τον κ. Δημητριάδη όσο και τον πρ. Διοικητή της ΕΥΠ να κρύβονται πίσω από το απόρρητο, όταν ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ αποφάνθηκε ότι το απόρρητο δεν ισχύει ενώπιον της Βουλής. Έτσι όμως δεν θα μπορέσει αυτή η εξεταστική επιτροπή να κάνει τη δουλειά της και να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s