«Είναι επιτακτικό πριν από όλα να απαντηθεί το ερώτημα «γιατί παρακολουθούσαν τον Νίκο Ανδρουλάκη»».

Το πρωί του Σαββάτου 27/8 ήμουν καλεσμένη στην εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο”. Με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και την Στέλλα Γκαντώνα συζητήσαμε για την υπόθεση της παρακολούθησης των επικοινωνιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, επιχειρήσαμε ένα απολογισμό της προ ημερησίας συζήτησης στην Βουλή για το μείζον αυτό θέμα, και τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της GPO.

Στην τοποθέτηση μου για την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, είπα:

«Προφανώς και η χθεσινή συζήτηση δεν μας έκανε σοφότερους, ήταν μια γενικόλογη αντιπαράθεση που δεν είχε κάτι νέο να προσφέρει στον δημόσιο διάλογο.

Το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή  είχε τονίσει ότι αν θέλουμε να γίνει μια σοβαρή συζήτηση επί του θέματος, θα έπρεπε πρώτα από όλα να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου θα καλούνταν όλα τα πρόσωπα – εκ νέου – να τοποθετηθούν καθώς έχουν προκύψει νέα στοιχεία σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση της, όπου τίποτα δεν είχε ειπωθεί για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη από την Ε.Υ.Π. και που μέχρι εκείνη την στιγμή διαψεύδονταν.

Το ουσιαστικό ζήτημα είναι ότι ύστερα και από την χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια, τα δύο καίρια ερωτήματα παρέμειναν αναπάντητα: Ποιος και γιατί παρακολουθούσε τις  τηλεπικοινωνίες του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ; Ερώτημα που απέφυγε να απαντήσει ο Πρωθυπουργός, όταν την ίδια στιγμή άθλιες διαρροές της κυβέρνησης εμπλέκουν τρίτες χώρες, οι οποίες διαψεύστηκαν από τις Διπλωματικές αποστολές των σχετιζόμενων χωρών, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την χώρα μας.

Επίσης ούτε το σοβαρό ερώτημα για το ποιος έχει προμηθευτεί και ποιος χρησιμοποιεί το σύστημα Predator στη χωρα μας, έτυχε απάντησης χθες. Νομίζω ότι η υπηρεσία πληροφοριών της χώρας μας θα πρέπει να είναι σε θέση να γνωρίζει τα σχετικά στοιχεία.»

Σχετικά με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της GPO και το ενδεχόμενο προκήρυξης  εκλογών είπα:

«Οι δημοσκοπήσεις είναι σημαντικά πολιτικά εργαλεία και στο ΠΑΣΟΚ παρακολουθούμε προσεκτικά τα αποτελέσματα των ερευνών. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένουμε να δούμε και τα αποτελέσματα και των υπολοίπων ερευνών, όταν θα έχουν επιστρέψει οι περισσότεροι πολίτες από τις διακοπές τους. Υπάρχει τεράστια ανησυχία στην κοινωνία για  τα προβλήματα που θα κληθούμε όλοι να αντιμετωπίσουμε τον επερχόμενο δύσκολο χειμώνα με πρωταρχική την ακρίβεια ειδικά στην ενέργεια.

Βέβαια, όπως φαίνεται και από την συγκεκριμένη μέτρηση, υπάρχει μια ευαισθησία στους πολίτες για τα θέματα που αφορούν την λειτουργία της Δημοκρατίας μας, των θεσμών και του κράτους δικαίου.

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε πως ό,τι συνέβη στον κ. Ανδρουλάκη, μπορεί να συμβεί αύριο σε οποιοδήποτε πολίτη. Για αυτό και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσέφυγε στην Δικαιοσύνη και το ΠΑΣΟΚ θεσμικά ζητά να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση αυτή.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο ύπαρξης πολιτικών εξελίξεων, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το ΠΑΣΟΚ ζητούσε εκλογές πριν την δημοσιοποίηση του θέματος των παρακολουθήσεων, γιατί θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι αυτή η Κυβέρνηση, απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία αυτή την περίοδο, έχει φανεί τελείως αναποτελεσματική. Όμως εμείς λέμε, και αυτό μας διαφοροποιεί από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το θέμα πρέπει να διερευνηθεί τώρα, πριν από τις εκλογές και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να παραπεμφθεί στις καλένδες μέσα από μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και διπλές εκλογές εξαιτίας και της απλής αναλογικής.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s