«Διατήρηση αυτοτελούς Κτηματολογικού Γραφείου στο Ίλιον Αττικής»

Αναφορά προς τον Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

  Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου

Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος

 Βουλευτής Β2 Τομέα Δυτ. Αθήνας

Αθήνα, 26 Αυγούστου 2022

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Θέμα: «Διατήρηση αυτοτελούς Κτηματολογικού Γραφείου στο Ίλιον Αττικής»

Κύριε Υπουργέ,

Σας καταθέτω ως Αναφορά την με αριθμ. πρωτ. 59150/2-8-2022 κοινή επιστολή των Δημάρχων Ιλίου, Πετρούπολης και Αγίων Αναργύρων με θέμα “Διατήρηση αυτοτελούς Κτηματολογικού Γραφείου στο Ίλιον Αττικής ”.

Ειδικότερα, οι ως άνω Δήμαρχοι ζητούν τη διατήρηση του Κτηματολογικού Γραφείου – Υποθηκοφυλακείου στο Ίλιον, εκφράζοντας τις εύλογες επιφυλάξεις και προβληματισμό τους για τη σχεδιαζόμενη κατάργηση αυτού και τη συγχώνευση του στο Κτηματολογικό Γραφείο Αχαρνών όπου και θα μετεγκατασταθεί εφεξής.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, η συγχώνευση με το Υποθηκοφυλακείο Αχαρνών θα δημιουργήσει επιπρόσθετα σοβαρά προβλήματα, καθώς θα συσσωρευτούν πολλές ακαταχώρητες πράξεις που θα δυσχεράνει πολύ την διεκπεραίωση χιλιάδων υποθέσεων. Όπως μάλιστα τονίζουν η ψηφιοποίηση και οι ηλεκτρονικές αποστολές δεν βρίσκονται ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο, ενώ υποδομές και προσωπικό δεν δύνανται να ανταποκριθούν στο τεράστιο όγκο των υποθέσεων που θα δημιουργηθεί από τη συγχώνευση αυτή, με αποτέλεσμα την υπέρμετρη καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων πολιτών.

Σημειώνουν ότι κατόπιν της μετεγκαστάσεως υποβαθμίζεται έτι περαιτέρω η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας, στερούμενη βασικών δημόσιων υπηρεσιών και υποδομών. Με τον τρόπο αυτό προστίθεται συνάμα δυσανάλογη και αδικαιολόγητη ταλαιπωρία στους σχεδόν 300.000 δημότες των ανωτέρω Δήμων όποτε και για τη διεκπεραίωση των κτηματολογικών υποθέσεων τους θα πρέπει πλέον να επισκέπτονται το Δήμο Αχαρνών όπου η προσβασιμότητα είναι αρκετά δυσχερής και επίπονη. 

Επισυναπτόμενη η ως άνω κοινή επιστολή των Δημάρχων Ιλίου, Πετρούπολης και Αγίων Αναργύρων.

Κύριε Υπουργέ κατόπιν τούτων,

Παρακαλώ, όπως λάβετε υπόψη σας τα ανωτέρω αναφερόμενα και προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με σκοπό την άμεση επίλυση των ζητημάτων αυτών και τη διατήρηση του Κτηματολογικού Γραφείου Ιλίου ως αυτοτελές υποκατάστημα.

Η Αναφέρουσα Βουλευτής

Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s