«Αντί να δώσουν εξηγήσεις από την Κυβέρνηση, επιτίθενται κατά του Νίκου Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ»

Στην εκπομπή “Newsroom” με τον Σταύρο Ιωαννίδη και τον Χρυσόστομο Τσούφη, στον ΣΚΑΪ, αναλύσαμε την Παρασκευή 12/8 τις πολιτικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της παρακολούθησης των επικοινωνιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Στην τοποθέτηση μου μεταξύ άλλων ανέφερα:

«Είναι ανεπίτρεπτο για την Κυβέρνηση αντί να δίνουν πειστικές απαντήσεις και εξηγήσεις σε καίρια ερωτήματα που ανακύπτουν, να εγκαλούν το κ. Ανδρουλάκη. Είναι μια προσπάθεια ο θύτης να ρίξει την ευθύνη στο θύμα, δηλαδή στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Είναι μια τακτική που φανερώνει τον πανικό της Κυβέρνησης και που βλέπουμε σε χώρες όπως στο καθεστώς του κ. Ορμπάν. Σκοπός είναι να δημιουργηθούν πολιτικά αντισώματα και να υποστηριχθεί μια κατάσταση για την οποία όμως η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός είναι απόλυτα έκθετοι και φέρουν την απόλυτη ευθύνη.

Όσο και αν προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα, το θέμα δεν υποβαθμίζεται γιατί άπτεται τον θεμελίων της Δημοκρατίας. Μπορεί σήμερα να μιλάμε για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά αύριο μπορεί να είναι οποιοσδήποτε πολίτης σε αυτή τη θέση. Αυτή είναι η ουσία και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να λάμψει η αλήθεια.

Η Κυβέρνηση κατηγορεί γιατί δεν πηγαίνει ο κ. Ανδρουλάκης να ενημερωθεί. Από ποιους να ενημερωθεί; Από εκείνους που παράνομα και αντισυνταγματικά τον παρακολουθούσαν; Από εκείνους που προσήλθαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και ψευδώς μας διαβεβαίωναν ότι δεν τίθεται θέμα παρακολούθησης του Προέδρου μας;

Το ΠΑΣΟΚ και ο Προέδρος του, Νίκος Ανδρουλάκης, λειτούργησαν θεσμικά από την πρώτη στιγμή καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά στις αρμόδιες αρχές. Ενώ η Κυβέρνηση αντιτείνει ενημέρωση του στο «αυτί», στους «διαδρόμους», από αυτούς που εξαρχής ψευδόντουσαν. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει.

Εμείς σεβόμενοι τους θεσμούς προτείνουμε να έρθουν και ενημερώσουν την αρμόδια Επιτροπή.

Για ποιο λόγο η Κυβέρνηση διέψευδε τα περί παρακολούθησης και εν συνεχεία υπήρξε η παραδοχή της και η παραίτηση του αρχηγού της ΕΥΠ και του Γ.Γ. του Μαξίμου και στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού;

Αν ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν ήταν Ευρωβουλευτής και να έχει την δυνατότητα να προσφύγει στα αρμόδια όργανα της ΕΕ, θα συνεχίζαμε να ζούμε την «κανονικότητα» της ΝΔ και την «κανονικότητα» των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων.

Όμως το μεγάλο ερώτημα είναι ένα. Ποιος και για ποιο λόγο παρακολουθούσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Όπως κρίσιμο είναι το ερώτημα ποιος κατέχει και για λογαριασμό ποιου διαχειρίζεται το λογισμικό Predator στην Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή με τις άθλιες διαρροές που κάνει η Κυβέρνηση προσπαθεί να πληγεί όχι απλά ένα πρόσωπο, ο Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά ένα κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη. Ποιος θα λογοδοτήσει για όλα αυτά;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s