Τα ερωτήματα για την Κυβέρνηση είναι αμείλικτα: Ποιοι και γιατί έδωσαν εντολή παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη; Ποιοι στη χώρα προμηθεύτηκαν και ενεργοποίησαν το Predator;

Σήμερα το πρωί ήμουν προσκεκλημένη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» με την Μάϊρα Μπάρμπα και το Γιάννη Χρηστάκο στο Mega Channel. Η συζήτηση μας επικεντρώθηκε στις πολιτικές διαστάσεις της υπόθεσης παρακολούθησης του Προέδρου μας, Νίκου Ανδρουλάκη.

Συγκεκριμένα στην τοποθέτηση μου, είπα:

« Το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Ανδρουλάκης χειρίστηκαν αυτό το μείζον θέμα θεσμικά, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά στις αρμόδιες αρχές, χωρίς να γίνει καμία προσπάθεια επικοινωνιακής εκμετάλλευσης, όπως μας κατηγόρησε η Κυβέρνηση. Σκοπός μας είναι η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης και να μην παραπεμφθεί στις καλένδες.  Δεν είναι θέμα προσώπων, είναι θέμα Δημοκρατίας. Αφορά όλους μας καθώς μπορεί σήμερα να είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά αύριο μπορεί να είναι οποιοσδήποτε πολίτης που θα παρακολουθείται με αυτόν τον τρόπο.

Έχουν ανακύψει σοβαρά θέματα και την ευθύνη της φέρει ακέραια η Κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης.

Υπάρχουν μείζονα ερωτήματα τα οποία δεν έχουν απαντηθεί.  Για ποιο λόγο ήρθαν δύο Υπουργοί, ο Πρόεδρος της αρμόδιας αρχής και ο αρχηγός της ΕΥΠ στη Βουλή και ουσιαστικά είπαν ψέματα ότι δεν υπάρχει θέμα παρακολούθησης. Και μετά από πέντε ημέρες, παραδέχθηκε τελικά η κυβέρνηση ότι υπήρξε θέμα παρακολούθησης και κατατέθηκαν οι παραιτήσεις του αρχηγού της ΕΥΠ και του Γ.Γ. του Μαξίμου και πιο στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού.   

Αν δεν ήταν Ευρωβουλευτής ο κ. Ανδρουλάκης και δεν προσέφευγε στα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα, τώρα θα είμασταν όλοι στο σκοτάδι. Ενώ η Κυβέρνηση εγκαλεί τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι δεν πηγαίνει να ενημερωθεί. Από ποιους να ενημερωθεί; Από ποιους να ενημερωθεί; Από εκείνους που παράνομα και αντισυνταγματικά τον παρακολουθούσαν; Ή από τους Υπουργούς που ψεύδονταν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής; Αναρωτιέμαι πραγματικά σε τι Κράτος ζούμε.

Εμείς ενημέρωση στο «αυτί» και στους «διαδρόμους» δεν θα δεχθούμε, ζητάμε να έρθουν όλα στο φως και στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Ζητούμε να κινηθούν οι διαδικασίες με θεσμικό τρόπο και να προσκομιστεί όλος ο φάκελος της ΕΥΠ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να ερευνηθούν με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Δυστυχώς ακούσαμε τις προηγούμενες ημέρες από Υπουργό ότι ίσως κάποια αρχεία έχουν καταστραφεί, αυτό δεν είναι περίεργο;

Η Κυβέρνηση είναι απόλυτα εκτεθειμένη. Χρειάζεται να δοθούν απαντήσεις και να αναληφθούν πρωτοβουλίες για να μην υπάρξουν στο μέλλον ανάλογα φαινόμενα. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που παρουσιάστηκε τις προάλλες δεν επιλύει ουσιαστικά κανένα ζήτημα.

Όμως το πιο σοβαρό ερώτημα είναι ποιος και γιατί έδωσε  την εντολή παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη. Ο Πρωθυπουργός διατείνεται ότι δεν ήξερε, αν ισχύει κάτι τέτοιο είναι εξίσου τραγικό και με το αν το ήξερε. Είτε γνώριζε, είτε δεν γνώριζε ο κ. Μητσοτάκης είναι πολύ επικίνδυνο γιατί δημιουργεί ερωτήματα και μας κάνει να νιώθουμε ανοχύρωτη σαν χώρα.»

Ενώ σοβαρά επίσης ερωτήματα υπάρχουν και για το ποιος διαχειρίζεται και λειτουργεί το Predator. Είναι κάποιος ιδιώτης, είναι το δημόσιο; Παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων Υπουργών, διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας γιατί ειπώθηκαν ψέματα.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s