«Είτε γνώριζε ο Πρωθυπουργός για την παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη, είτε δεν γνώριζε όπως δηλώνει, έχει καίριες πολιτικές ευθύνες»

Σήμερα το πρωί ήμουν φιλοξενούμενη του Νίκου Υποφάντη και της Μαρίας Βούσουλα στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» του ΣΚΑΪ. Τη συζήτηση μας μονοπώλησε το μείζον θέμα της παρακολούθησης του τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Στην τοποθέτηση μου τόνισα:

«Αντί να απολογούνται οι θύτες, καλούν το θύμα να απολογηθεί. Είναι πρωτάκουστο να εγκαλεί η Κυβέρνηση τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη. Ζητάνε να ενημερωθεί ο κ. Ανδρουλάκης από ποιους, από αυτούς που παράνομα τον παρακολουθούσαν ή από τους Υπουργούς εκείνους που προσήλθαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και διαβεβαίωναν ότι δεν τίθεται θέμα παρακολούθησης;

Ο Πρόεδρος μας κινήθηκε εξαρχής θεσμικά, όμως υπάρχουν τεράστιες ευθύνες τις Κυβέρνησης και προσωπικά ευθύνες του κ. Μητσοτάκη. Ευθύνες καίριες, ευθύνες καταλυτικές, ευθύνες που πρέπει να διερευνηθούν. Μέχρι πριν 10 ημέρες ουσιαστικά μας λοιδορούσαν ότι δεν υπάρχει παρακολούθηση και ύστερα από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας εξαναγκάστηκαν ο Γ.Γ του Πρωθυπουργού και στενός συγγενής του κ. Μητσοτάκη, και ο αρχηγός της ΕΥΠ σε παραίτηση.

Υπάρχουν δύο κύρια ερωτήματα, ποιος και γιατί παρακολουθούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Δεν είναι απλά θέμα προσώπου είναι θέμα Δημοκρατίας. Γιατί αν ο Πρωθυπουργός ήξερε είναι τραγικό. Όμως αν δεν ήξερε, είναι εξίσου τραγικο, γιατί μας κάνει να νιώθουμε ανοχύρωτοι ως πολίτες. Να αναρωτιόμαστε ποιος τελικά κυβερνά αυτόν τον τόπο;

Δυστυχώς με τον τρόπο που το χειρίζεται η Κυβέρνηση δίνει λαβή σε διάφορα troll του διαδικτύου να διασπείρουν άθλια ψεύδη και συκοφαντίες.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s