Με την Κυβέρνηση να μην μπορεί να διαχειριστεί τις κρίσεις και τον ΣΥΡΙΖΑ να αδυνατεί να επιτελέσει τον ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ προβάλλει ως κοινωνική, πολιτική αναγκαιότητα.

Σήμερα το πρωί ήμουν καλεσμένη της Μαρίας Αναστασοπούλου στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ. Με την οικοδέσποινα της εκπομπής συζητήσαμε για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και για τη διάψευση του Πρωθυπουργού σχετικά με τα σενάρια πρόωρων εκλογών.

Χαρακτηριστικά για την αύξηση των κρουσμάτων Covid, στην τοποθέτηση μου ανέφερα:

«Είναι προφανές ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Τα μηνύματα εφησυχασμού που εξέπεμπε η Κυβέρνηση με την γρήγορη χαλάρωση των μέτρων, οδήγησε και στη γενικότερη χαλαρότητα των πολιτών.

Σίγουρα και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, έχει αποκλιμακωθεί η αυστηροποίηση των μέτρων, όμως στην χώρα μας παρατηρούμε το παράδοξο φαινόμενο να μην επιβάλλεται η χρήση μάσκας στα πλοία και τα αεροπλάνα, αλλά να επιβάλλεται η χρήση της στο μετρό. Αυτά τα αντιφατικά μηνύματα μπερδεύουν τους πολίτες και οδηγούν σε υπέρμετρη χαλαρότητα και τελικά στην αύξηση των κρουσμάτων που βλέπουμε.»

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και την διάψευση από τον Πρωθυπουργό, είπα:

«Αναμένεται να φανεί από το αποτέλεσμα το αν τελικά θα αποφασίσει η Πρωθυπουργός να προσφύγει στην λαϊκή ετυμηγορία ή όχι όπως ο ίδιος διατείνεται.

Η χώρα έχει περιέλθει σε τέλμα. Από τη μια έχουμε μια Κυβέρνηση που έχει αποτύχει να διαχειριστεί όλες τις κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει και που ταλανίζουν την Ελληνική κοινωνία. Από την άλλη έχουμε την Αξιωματική Αντιπολίτευση που αδυνατεί να επιτελέσει τον θεσμικό της ρόλο, καθώς παραμένει προσκολλημένη στην πολιτική νοοτροπία του λαϊκισμού και της δημαγωγίας που ακολούθησε κατά την περίοδο του 2012 -2015.

Το ΠΑΣΟΚ θα είναι έτοιμο για την εκλογική μάχη όποτε και αν προκηρυχθούν εκλογές. Ζητάμε εκλογές ώστε να μπορέσουμε να ενισχυθούμε, ώστε να επιφέρουμε την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού που έχει ανάγκη η χώρα και να προωθήσουμε πραγματικά προοδευτικές και Σοσιαλδημοκρατικές πολιτικές προς όφελος των πολιτών.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s