Η αύξηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ αποτελεί την μόνη εγγύηση για μια άλλη πορεία της χώρας.

Σήμερα το πρωί ήμουν προσκεκλημένη του Γιάννη Ντσούνο και του Χρήστου Κούτρα, στην εκπομπή “Αταίριαστοι” του ΣΚΑΪ. Με τους δύο δημοσιογράφους αναλύσαμε την πολιτική επικαιρότητα και συγκεκριμένα μιλήσαμε για τα σενάρια προκήρυξης πρόωρων εκλογών και ενδεχόμενων μετεκλογικών συνεργασιών.

Για το ενδεχόμενο προώρων εκλογών, μεταξύ άλλων, είπα:

«Βιώνουμε το εξής παράδοξο ο κ. Μητσοτάκης να επιμένει σε μια υποτιθέμενη θεσμικότητα, όταν την ίδια ώρα οι Υπουργοί του διαρρέουν τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.   

Η Κυβέρνηση έχει αποτύχει, στην διαχείριση των πολλαπλών κρίσεων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει και πολιτεύεται με το αφήγημα “ψηφίστε εμένα για να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ”. Όμως αυτό δεν είναι ένα αφήγημα που μπορεί να πάει την Ελληνική κοινωνία μπροστά.

Η Κυβέρνηση επαίρεται ότι έχει μειώσει την ανεργία, όταν οι έρευνες αποδεικνύουν ότι η ανεργία στις γυναίκες έχει φτάσει στην 36%, όταν ο Ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 16%.

Εμείς καλούμε τους πολίτες να εμπιστευτούν το ΠΑΣΟΚ, να μας ενδυναμώσουν για να ασκήσουμε σκληρή, υπεύθυνη και εποικοδομητική αντιπολίτευση. Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που με τον λαϊκιστικό του λόγο, δεν μπορεί να επιτελέσει των θεσμικό του ρόλο. Έναν ΣΥΡΙΖΑ που με την στάση του αποτελεί ουσιαστικό χορηγό της Κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη.»

Για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, τόνισα:

«Στόχος του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές, είναι να ενδυναμώσει ώστε να μπορέσουμε να επιφέρουμε αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, και να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε ουσιαστικές Σοσιαλδημοκρατικές πολιτικές.

Όμως ας είμαστε ειλικρινείς, κανένα κόμμα δεν ζητά την εμπιστοσύνη των πολιτών με την προοπτική να συνεργαστεί με κάποιο άλλο μετά τις εκλογές. Δύο είναι οι βασικοί παράγοντες για το ενδεχόμενο συνεργασιών, ο πρώτος είναι οι συσχετισμοί που θα διαμορφωθούν μετά τις εκλογές, από την κύριο κριτή όλων μας των Ελληνικό λαό και ο δεύτερος παράγοντας είναι η προγραμματική σύγκληση που μπορεί να υπάρξει. Η προσχηματική και τυχοδιωκτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, περί “προοδευτικής συμμαχίας”, δεν έχουν πολιτικό περιεχόμενο, μοναδικό σκοπό έχουν τον προσεταιρισμό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.»    

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s