Η ΝΔ έχει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη της παραλυτικής εκλογολογίας που ζούμε.

Στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκης, «Καλημέρα Ελλάδα», του ΑΝΤ1, συζητήσαμε για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών και την διαχείριση της ακρίβειας και της υγειονομικής κρίσης από την Κυβέρνηση.

Για το ενδεχόμενο προώρων εκλογών, επισήμανα:

«Ζούμε την παράδοξη κατάσταση, από την μία πλευρά να έχουμε τον Πρωθυπουργό να δηλώνει – αν και τελευταία αρχίζει να αλλάζει στάση – ότι η εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Και από την άλλη πλευρά να έχουμε Υπουργούς, όπου με διαρροές στα μέσα ενημέρωσης συντηρούν το κλίμα εκλογολογίας, να έχουν “κατεβάσει τα μολύβια” και να βρίσκονται στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Αυτή η παρατεταμένη εκλογολογία επηρεάζει άμεσα την οικονομία της χώρας, αδρανοποιεί τον κρατικό μηχανισμό και προκαλεί αβεβαιότητα στους πολίτες. Άρα με την υπάρχουσα κατάσταση, με μια Κυβέρνηση, η οποία έχει αποτύχει στην διαχείριση των πολλαπλών κρίσεων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, και με μια Αξιωματική Αντιπολίτευση η οποία αδυνατεί να επιτελέσει τον θεσμικό της ρόλο, οι εκλογές είναι μονόδρομος.

Το ΠΑΣΟΚ ύστερα και από την ολοκλήρωση της οργανωτικής μας ανασυγκρότηση και την αποκρυστάλλωση των θέσεων και των προτάσεων μας για τα προβλήματα της χώρας, είμαστε έτοιμοι για τις εκλογές όποτε και αν αυτές προκηρυχθούν.»

Σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, τόνισα:

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ο εκφραστή της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, ιστορικός και πολιτικός αντίπαλος μας είναι η  ΝΔ, και βεβαίως υπαρξιακός μας αντίπαλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο λαϊκισμός που εκφράζει.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές, όποτε αυτές και πραγματοποιηθούν, είναι να ενδυναμώσουμε τα ποσοστά μας ώστε να επιφέρουμε την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών.

Είναι ένα ακόμη παράδοξο, να συζητούμε για μετεκλογικές συνεργασίες πριν καν γίνουν εκλογές. Δεν υπάρχει κανένα κόμμα που να ζητά την ψήφο των πολιτών, δηλώνοντας ότι μετεκλογικά θα συνεργαστεί με κάποιο άλλο. Τις όποιες τυχών μετεκλογικές συνεργασίες, θα τις κρίνουν δύο παράγοντες. Ο πρώτος παράγοντας, είναι οι πολιτικοί συσχετισμοί που θα διαμορφωθούν από τα αποτελέσματα των εκλογών. Και ο δεύτερος παράγοντας είναι αν μπορούν να υπάρξουν προγραμματικές συγκλίσεις.

Τα τσιτάτα του ΣΥΡΙΖΑ περί «προοδευτικής διακυβέρνησης» είναι κενά περιεχομένου. Δεν υπάρχει πραγματικό πολιτικό περιεχόμενο σε αυτή την πρόταση, το μόνο που επιδιώκουν είναι να αλιεύσουν ψηφοφόρους από το ΠΑΣΟΚ, όπως έκαναν και το 2015.»    

Αναφορικά με την ακρίβεια που ταλαιπωρεί την κοινωνία και την διαχείριση της πανδημίας, είπα:

«Τα στελέχη της ΝΔ με απίστευτη αλαζονεία μας παρουσιάζουν την εικόνα μιας Ελλάδας, την οποία προφανώς δεν έχουμε αντιληφθεί  όλοι οι υπόλοιποι.  Η Κυβέρνηση έχει αποτύχει στην διαχείριση όλων των κρίσεων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

Απέτυχε στην διαχείριση της πανδημίας, επειδή λάμβανε και λαμβάνει μέτρα με τεράστια καθυστέρηση και χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ. Στη ΔΕΘ 2020 ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών για την στήριξη των νοσοκομείων, οι οποίες δεν έγιναν ποτέ. Αντίθετα χθες στη Βουλή ήρθε ένα νομοσχέδιο που περιλάμβανε την παράταση των συμβασιούχων της υγείας αντί να δούμε μόνιμες προσλήψεις, και εκ νέου, εκτός διαδικασιών, απευθείας αναθέσεις στον χώρο της Υγείας, γιατί αυτή είναι η έγνοια της ΝΔ.

Επίσης στα θέματα της οικονομίας, πάλι με καθυστέρηση η Κυβέρνηση έδωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού. Μια αύξηση που εξανεμίστηκε από την ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού. Όπως καθυστερημένα έφεραν και τα Fuel Pass 1 και 2, που αποτελούν προσωρινή λύση διάρκειας μόνο 3 μηνών. Για ποιο λόγο λοιπόν, η Κυβέρνηση δεν μειώνει τους έμμεσους φόρους και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που θα ανακούφιζαν άμεσα τους πολίτες που στενάζουν από την ακρίβεια;»     

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s