Μήνυμα μου για τη συμπλήρωση 26 χρόνων από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου

26 χρόνια μετά τον θάνατό του ο Ανδρέας Παπανδρέου βρίσκεται πάντα στο μυαλό και την καρδιά μας, μας εμπνέει με τις ιδέες του, την τόλμη του και τον ριζοσπαστισμό του.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ιδρύοντας το ΠΑΣΟΚ μίλησε με την γλώσσα του μέλλοντος υπερβαίνοντας στερεότυπα, σφράγισε την μεταπολιτευτική πορεία της χώρας, αναμόρφωσε τους πολιτικούς συσχετισμούς λαμβάνοντας υπόψη τα προτάγματα της εποχής και  τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Ένωσε, έδωσε σύγχρονο στίγμα και φυσιογνωμία στην μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, την έκανε ηγεμονική δύναμη που έβαλε την σφραγίδα της σε κάθε τολμηρή αλλαγή.

Το ΕΣΥ, το ΑΣΕΠ, οι πολιτικές άρσης των ανισοτήτων, οι περισσότερες ευκαιρίες στους μη προνομιούχους , η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, η ισχυροποίηση της Ελλάδας και ο πρωταγωνιστικός της ρόλος στην Ευρώπη, οι καινοτομίες στο Οικογενειακό Δίκαιο, ο σεβασμός στην Τρίτη ηλικία, η εθνική συμφιλίωση μετά από τον εμφύλιο και τις συνέπειές του, η ενδυνάμωση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης αποτελούν κάποιες από όλες τις παρεμβάσεις , τις μεταρρυθμίσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ.

Αυτή την πρόκληση έχουμε όλοι εμείς σήμερα. Να εκφράσουμε την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις, ένα νέο αφήγημα βασισμένο στις σοσιαλδημοκρατικές μας ιδέες και να κάνουμε και πάλι το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή των εξελίξεων, καταλύτη στην αναμόρφωση των σημερινών πολιτικών συσχετισμών, εκφραστή της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης και εγγυητή μιας νέας πορείας της χώρας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s