Δεν επαναπαυόμαστε στην αύξηση των δημοκοπικών μας επιδόσεων. Στόχος μας είναι η μεγάλη αύξηση των εκλογικών μας ποσοστών για να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς

Σήμερα το πρωί ήμουν καλεσμένη στην εκπομπή «Σήμερα» του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου, στον ΣΚΑΪ. Με τους δύο δημοσιογράφους συζητήσαμε για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και με τις μετεκλογικές συνεργασίες που πιθανόν να υπάρχουν.   

Κατά την τοποθέτηση μου, ανέφερα:

«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει ξεκάθαρη θέση. Νομίζουμε ότι όσο πιο γρήγορα προκηρυχθούν οι εκλογές, τόσο καλύτερα θα είναι για την χώρα. Γιατί βλέπουμε ότι έχουμε μια Κυβέρνηση η οποία αντιδρά καθυστερημένα στις εξελίξεις, λαμβάνοντας αποσπασματικά μέτρα,  χωρίς ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός λαός.

Από εκεί και πέρα, δεν επαναπαυόμαστε στην αύξηση των δημοσκοπικών μας αποτελεσμάτων. Στόχος μας είναι η ενδυνάμωση των εκλογικών μας ποσοστών, προκειμένου να φέρουμε την πολιτική ανατροπή. Σκοπός μας είναι να ξαναγίνουμε πρωταγωνιστές στο πολιτικό σκηνικό και ιδιαίτερα στον προοδευτικό χώρο.

Βλέπουμε τον κ. Μητσοτάκη να παρουσιάζει εαυτόν ως δύναμη υπευθυνότητας και  σταθερότητας για τη χώρα, παρά ταύτα το σενάριο σχηματισμού Κυβέρνησης από τις πρώτες εκλογές είναι κάτι που το απορρίπτει.

Εμείς λέμε ότι είναι προς όφελος του λαού ένα δυναμωμένο ΠΑΣΟΚ, που θα μπορέσει να εφαρμόσει Σοσιαλδημοκρατικές πολιτικές.»

Ενώ για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών:

«Όλα αυτά μοιάζουν περισσότερο με μια θεωρητική συζήτηση. Αν δεν δούμε τους συσχετισμούς που θα διαμορφωθούν από το εκλογικό αποτέλεσμα δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε καμία συζήτηση. Αυτά τα θέματα τα λύνει η λαϊκή ετυμηγορία.

Τα κόμματα είναι υποχρεωμένα μέχρι τις εκλογές να εξειδικεύσουν τις θέσεις και τις προτάσεις πάνω στα πολύ σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο λαός.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s