Άμεσες ανάγκες η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και η θέσπιση νέου ΕΚΑΣ

Σήμερα με φιλοξένησε και ο Γιώργος Παπαδάκης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.Κατά την συζήτηση μας αναλύσαμε την επικαιρότητα.

Αναφερόμενη στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, επισήμανα:

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μένουμε στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, και στην αύξηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Το ζητούμενο είναι ποια είναι η σοβαρή και ρεαλιστική εναλλακτική που προτείνουμε εμείς ως κόμμα της αντιπολίτευσης, απέναντι στα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Γιατί τους πολίτες τους απασχολούν η ακρίβεια, η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, η τιμή στα καύσιμα.»

Σχετικά με την ακρίβεια που πλήττει την ελληνική κοινωνία, ανέφερα:

«Εμείς δεν ασκούμε ισοπεδωτική αντιπολίτευση, θεωρούμε ότι έστω και ένα ευρώ να δοθεί διευκολύνει. Όμως το μείζον ερώτημα είναι, λύνει το πρόβλημα;        

Είναι γεγονός ότι τα μέτρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ελήφθησαν ετεροχρονισμένα και είναι ημίμετρα που δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει εδώ και καιρό προτάσεις που μπορούν να δώσουν άμεση ανακούφιση στα οικονομικά των πολιτών. Εμείς προτείνουμε την μείωση των έμμεσων φόρων, την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που στη χώρα μας είναι ο πιο υψηλός σε όλη την Ε.Ε.

Άλλες χώρες της Ένωσης, όπως η Ιταλία, έχουν προβεί σε αυτή την μείωση με απτά αποτελέσματα. Στην χώρα μας η μέση τιμή της αμόλυβδης να είναι στα 2,34 όταν στην γειτονική μας χώρα είναι στα 1,81, ακριβώς γιατί μειώθηκε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης.

Για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, η δημοσιονομική σταθερότητα είναι προτεραιότητα. Όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με την κατεύθυνση των πολιτικών που εφαρμόζει η Κυβέρνηση.

Είναι γνωστό ότι υπήρξε υπεραπόδοση εσόδων, λόγω των ανατιμήσεων στα προϊόντα. Εμείς προτείνουμε ότι όλο αυτό το ποσό θα έπρεπε να δοθεί για την ενίσχυση των πολιτών, μέσω της μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και την θέσπιση ενός νέου ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Αλλά θα ήθελα να επιμείνω και στο ζήτημα των ελέγχων για την πάταξη της αισχροκέρδειας. Δεν φτάνει ο Υπουργός να βγάζει φωτογραφίες, χρειάζεται να γίνονται ουσιαστικοί έλεγχοι.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s