Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής  είναι απολύτως έτοιμο όποτε και αν γίνουν εκλογές

Σήμερα το πρωί ήμουν καλεσμένη στην εκπομπή «Σήμερα» με την Μαρίας Αναστασοπούλου, στον ΣΚΑΪ. Στην συζήτηση μας αναφερθήκαμε στα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπίσεων και την  τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.  

Αναφερόμενη στα αποτελέσματα των δημοσκοπίσεων, ανέφερα:

«Είναι σημαντικό ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι το μοναδικό κόμμα που έχει διπλασιάσει τα δημοσκοπικά του ποσοστά. Όμως δεν εφησυχάζουμε, έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε.

Όλοι βλέπουμε ότι υπάρχει λαϊκή δυσαρέσκεια, για τον τρόπο που η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα της ακρίβειας. Τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση έρχονται πάντα με καθυστέρηση και είναι ημίμετρα που δεν αντιμετωπίζουν συνολικά το πρόβλημα.

Στον αντίποδα έχουμε μια Αξιωματική Αντιπολίτευση που δεν καταθέτει κάποια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση.»

Συγκεκριμένα για το ζήτημα της ακρίβειας και την εκτίναξη του πληθωρισμού, είπα:

« Έχουμε έναν πληθωρισμό που “τρέχει” με 11,3% με ότι αυτό σημαίνει για τα οικονομικά των νοικοκυριών και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το πρόβλημα της ακρίβειας είχε εντοπιστεί από της αρχές του προηγούμενου καλοκαιρίου. Εμείς από το φθινόπωρο, παροτρύναμε την Κυβέρνηση να λάβει ολοκληρωμένα μέτρα για την ανάσχεση τη ακρίβειας, αλλά η Κυβέρνηση κώφευε.

Τότε οι Υπουργοί της Κυβέρνησης, κατηγορούσαν το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, για λαϊκισμό. Όμως ερχόντουσαν κατόπιν εορτής και υιοθετούσαν τα μέτρα που εμείς τους είχαμε προτείνει. Μέτρα που δεν είχαν την προσδοκώμενη αποτελεσματικότητα λόγο της καθυστερημένης λήψης τους.»

Για το πρόβλημα της αύξησης της τιμής των καυσίμων, τόνισα:

«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, προτάσεις όπως την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα. Ένα μέτρο που έχει υιοθετηθεί στην συντριπτική πλειοψηφία των υπόλοιπών Ευρωπαϊκών κρατών, όπως πχ στην Ιταλία όπου η βενζίνη είναι στο 1,8 ευρώ γιατί υπήρξε μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Ενώ στην χώρα μας, η βενζίνη οδεύει ολοταχώς για 3 ευρώ το λίτρο και η Κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα.  

Στις αιτιάσεις της Κυβέρνησης ότι δεν μπορεί να προβεί σε οριζόντια μέτρα, εμείς απαντάμε ότι λόγω της τιμής των καυσίμων έχει η κατανάλωση, ως εκ τούτου το Κράτος έχει μειωμένα έσοδα. Αν μειωνόταν ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, τα καύσιμα θα ήταν πιο προσιτά, οπότε από την αύξηση της κατανάλωσης θα ισοσκελίζονταν οι όποιες απώλειες.

Δεν καταλαβαίνω για πιο λόγο λαμβάνουν ένα τέτοιο μέτρο, το οποίο θα επέφερε άμεση ανακούφιση στους πολίτες.»

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, είπα:

«Η προκήρυξη εκλογών στην χώρα μας, είναι στην ευχέρεια της Κυβέρνηση και του Πρωθυπουργού. Εμείς πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή θα πρέπει και στην Ελλάδα, η κατάσταση να είναι όπως σε όλα τα Δυτικά κράτη, όπου οι εκλογές διενεργούνται στο τέλος της θητείας της εκάστοτε Κυβέρνησης.

Όμως έτσι όπως είναι η κατάσταση, όσο νωρίτερα προκηρυχθούν εκλογές τόσο καλύτερα θα είναι. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα είναι απολύτως έτοιμο να κάνει την πολιτική ανατροπή, όποτε και αν επιλέξει ο Πρωθυπουργός να γίνουν εκλογές.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s