Η Ελλάδα είναι ισχυρή χώρα με ισχυρές συμμαχίες, δεν φοβάται την Τουρκική επιθετικότητα.

Σήμερα ήμουν καλεσμένη στην εκπομπή «Σήμερα» του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου, όπου συζητήσαμε σχετικά με τη τρέχουσα επικαιρότητα. Η συζήτηση μας επικεντρώθηκε στην αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, την Τουρκική προκλητικότητα και στο πως την αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα στην τοποθέτηση μου, επισήμανα:

«Με τα ζητήματα που σχετίζονται με την εξωτερικής και την αμυντική πολιτική της χώρας, νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και υπεύθυνοι στον δημόσιο λόγο μας.

Βεβαίως και ο κύριος Ερντογάν αποτελεί μια μόνιμη απειλή για εμάς, όμως σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπονται δηλώσεις ότι κινδυνεύει η Ελλάδα ή ότι κινδυνεύουν τα νησιά μας.

Δεν πρέπει να διασπείρετε φόβος και ανησυχία. Διαθέτουμε αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις, είμαστε κράτος – μέλος της Ε.Ε., ΝΑΤΟ και έχουμε πολύ σοβαρές συμμαχίες.»

Σχετικά με την συμφωνία ανταλλαγής των ελαφρών αρμάτων, τόνισα:

«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, δεν θα κάνει μικροπολιτική πάνω σε τόσο σοβαρά ζητήματα. Όμως η Κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για το ότι οι Έλληνες πληροφορηθήκαμε από τις δηλώσεις του Καγκελάριου της Γερμανίας, σχετικά με την ανταλλαγή των τεθωρακισμένων.

Θα έπρεπε να υπάρξει σχετική ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον Πρωθυπουργό. Δεν θα έπρεπε να υπάρξει μια πολύ σοβαρή συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και να ενημερωθούν τα Κόμματα;»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s