«Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν. Οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ, την Ε.Ε και τις Η.Π.Α έχουν χρέος να πάρουν τα μέτρα τους απέναντι στην επιθετική, αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας.»

Με παρέμβαση της, κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, σχολίασε τις ανεπίτρεπτες δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας για διακοπή του διαλόγου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Συγκεκριμένα η κα. Γιαννακοπούλου, επισήμανε: 

«Οι δηλώσεις Ερντογάν είναι απαράδεκτες

Έξω από κάθε διεθνή γλώσσα συνεννόησης.

Εκτός πλαισίου διπλωματικών κανόνων.

Αναδεικνύει τον εκνευρισμό του κ. Ερντογάν, την δεινή θέση στην οποία βρίσκεται και την επιθετικότητα της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Η Ελλάδα δεν παρασύρεται από τέτοιες δηλώσεις, είναι ισχυρή δύναμη στην περιοχή, με ισχυρές συμμαχίες και μέλος του ΝΑΤΟ. Είναι δύναμη ειρήνης και ευθύνης στην ευρύτερη περιοχή.

Ας λάβουν και αυτά ως πρόσθετα αποδεικτικά του χαρακτήρα της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, τόσο η ΕΕ, όσο και οι ΗΠΑ προκειμένου να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα.

Ο Πρόεδρος μας, o Νίκος Ανδρουλάκης, έχει κατ’ επανάληψιν τονίσει ότι είναι αδιανόητο, άλλα Ευρωπαϊκά κράτη να συνεχίζουν να εξοπλίζουν την Τουρκία που απειλεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, που αποτελεί διεθνή ταραξία, που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, που έχει θέσει casus belli κατά ενός άλλου κράτους μέλους του ΝΑΤΟ. Όπως επίσης το ίδιο πρέπει να αναλογιστούν και οι ΗΠΑ σε σχέση με την αναβάθμιση των F-16.

Δεν μπορεί μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, να εκφράζεται έτσι για μια άλλη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s