Πρέπει να  υπάρξει σαφής δέσμευση των Η.Π.Α ότι δεν θα “επιβραβευθεί” η Τουρκία με την αναβάθμιση του στρατιωτικού εξοπλισμού της.

Tο πρωί ήμουν καλεσμένη του Γιώργου Παπαδάκη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1. Στη συζήτηση μας κάναμε μια σύντομη αποτίμηση της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα στην τοποθέτηση μου, ανέφερα:

«Νομίζω ότι  έχει έρθει η ώρα, για θέματα διεθνούς παρουσίας της χώρας μας και εξωτερικής πολιτικής, να βλέπουμε χωρίς κομματικά γυαλιά. Ως εκ τούτου, αδιαμφισβήτητα η ομιλία του Πρωθυπουργού στην Αμερικανική Γερουσία, την χρονική στιγμή που συντελούνται τόσο σημαντικές γεωπολιτικές ανακατατάξεις, ήταν  σημαντική για την Ελλάδα.  

Συνολική αποτίμηση της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, θα κάνουμε όταν επιστρέψει ο Πρωθυπουργός και ενημερώσει αρμοδίως και αναλυτικά την Εθνική Αντιπροσωπεία και τα Κόμματα.

Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι θίχθηκαν κάποια σημαντικά ζητήματα, αν και από την μεριά μας θα θέλαμε να επισημανθούν κάποια ζητήματα. Βεβαίως και είναι σημαντική η συζήτηση για την προμήθεια των F-35, όμως με την Τουρκία να προκαλεί συνεχώς και τη χώρα μας, νομίζω πως θα έπρεπε να υπάρξει η σαφής δέσμευση ότι δεν θα “επιβραβευθεί” με την αναβάθμιση του στρατιωτικού εξοπλισμού της.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s