Να μειωθεί ο Φόρος Κατανάλωσης για τα καύσιμα και να καταπολεμηθεί η κερδοσκοπία.

Σήμερα το πρωί ήμουν καλεσμένη στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Το θέμα που μονοπώλησε την συζήτηση μας ήταν η ενεργειακή ακρίβεια που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και εξανεμίζει τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Κατά την τοποθέτηση μου, επισήμανα:

«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, έχει εξαρχής προτείνει την μείωση του φόρου κατανάλωσης για τα καύσιμα. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος ανακούφισης των πολιτών από την διαρκώς αυξανόμενη τιμή των καυσίμων, και μια λύση που εφαρμόζεται και από άλλες χώρες στην Ευρώπη.

Στην αιτιάσεις της Κυβέρνησης για το που θα βρεθούν τα λεφτά, απαντάμε ότι λόγο των ανατιμήσεων και της αυξημένης φορολογίας, ουσιαστικά το κράτος κερδοσκοπεί, δεν θα μπορούσαν τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιηθούν για να ανακουφιστούν οι πολίτες; Παράλληλα θα πρέπει να αυξηθούν οι έλεγχοι από τις αρχές ώστε να καταπολεμηθεί η κερδοσκοπία.

Δεν γίνεται στην χώρα μας να έχει 2,2 μέση τιμή στη βενζίνη, όταν στη Βουλγαρία είναι 1,6 και στο Λουξεμβούργο είναι 1,8 με τον κατώτερο μισθό στα 2.500 ευρώ.

Με αυτά τα δεδομένα, θεωρεί η Κυβέρνηση ότι τα μέτρα που έχει λάβει λύνουν το πρόβλημα;»

Στην συνέχεια αναφερόμενη στο πόρισμα της ΡΑΕ, σχολίασα:

« Το πόρισμα αν και με σημαντική καθυστέρηση ήρθε. Σεβόμαστε τις ανεξάρτητες αρχές και το έργο τους αλλά καλό θα ήταν να μας εξηγήσουν με ποιο  τρόπο κατέληξαν στο πόσο των υπερκερδών και για ποιο λόγο υπήρξε αυτή η καθυστέρηση των 2 μηνών. Η Κυβέρνηση οφείλει να καταλάβει ότι όλο αυτό το τεράστιο βάρος των ανατιμήσεων δεν μπορεί να το πληρώνει μόνο ο ελληνικός λαός ή το κράτος με τα επιδόματα δηλαδή ξανά ο ελληνικός λαός, μέσο των φόρων. Θα πρέπει να πληρώσουν και οι πάροχοι, και είναι υπεύθυνη η Κυβέρνηση να το κάνει αυτό.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s