Η Κυβέρνηση αντιδρά πάντα καθυστερημένα και υπό το βάρος των δημοσκοπικών ευρημάτων.

Σήμερα το πρωί ήμουν καλεσμένη του Γιώργου Παπαδάκη στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1. Κατά την συζήτηση μας αναφερθήκαμε στην τροπολογία που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, για την ανακούφιση των νοικοκυριών από την ενεργειακή ακρίβεια.

Συγκεκριμένα στην τοποθέτηση μου ανέφερα:

«Σαφώς και περιμένουμε να ακούσουμε τι θα εξαγγείλει ο κ. Μητσοτάκης σήμερα, αλλά ομολογουμένως για ακόμη μια φορά η Κυβέρνηση κωλυσιέργησε και αντιδρά όχι από κοινωνική ευαισθησία αλλά υπό το βάρος δημοσκοπικών ευρημάτων.

Με την τροπολογία που καταθέτει σήμερα το ΠΑΣΟΚ, Κίνημα Αλλαγής προτείνουμε μια ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος, χωρίς περιορισμένο χρονικό ορίζοντα.

Εμείς προτείνουμε επιβολή πλαφόν στην λιανική τιμή του ρεύματος, όπου οι πολίτες δεν θα πληρώνουν πάνω από το 10% σε σχέση με αυτά που πλήρωναν πριν ξεκινήσει η κρίση.

Προτείνουμε την απαγόρευση της διακοπής ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν αύξηση πάνω από το 10% στο λογαριασμό τους.

Και τέλος σχετικά με τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί στους λογαριασμούς του ρεύματος από την 01.05 του 2021 και μετά την υιοθέτηση γενναίων δόσεων, ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Μέχρι στιγμής έχουν δαπανηθεί αρκετά εκατομμύρια ευρώ στα – επιεικώς  μιλώντας – ανεπαρκή και ετεροχρονισμένα μέτρα της Κυβέρνησης. Ο μόνος τρόπος για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης είναι μια συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος όπως προτείνουμε.

Δεν μπορεί το κόστος της κρίσης να το πληρώνουν μόνο οι πολίτες, θα πρέπει να επιμεριστεί και στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και στο Κράτος.»

Ενώ κλείνοντας την τοποθέτηση μου τόνισα:

«Δυστυχώς ζούμε μια καταστροφή. Σαφώς υπάρχουν σοβαρές ευθύνες της Κυβέρνησης, όπως και της προηγούμενης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οι δύο αύξησαν την εξάρτηση της ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο και αυτό είναι ένας από του βασικούς λόγους των αυξήσεων στην ενέργεια.

Τα κροκοδείλια δάκρυα του ΣΥΡΙΖΑ δεν λένε τίποτα στους πολίτες, αφού ήταν η δική τους διακυβέρνηση που έβαλε την Ελλάδα στο χρηματιστήριο ενέργειας, ενώ στα πέντε χρόνια που κυβερνούσαν θα μπορούσαν να είχαν καταργήσει την ρήτρα αναπροσαρμογής»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s