Οι πολιτικοί δεν είμαστε ένα «προστατευόμενο είδος» υπεράνω του νόμου και της Δικαιοσύνης

Στην εκπομπή του Δημήτρη Γιαννίρη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, συζητήσαμε για τη πρόσφατη  ψηφοφορία της άρσης ασυλίας του κ. Πολάκη και την επίθεση του εν λόγο Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο μου.

Αναφορικά με την ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του κ. Πολάκη, είπα:

« Στο Κίνημα Αλλαγής η ψηφοφορίες για άρση ασυλίας αντιμετωπίζονται ως ψήφος κατά συνείδηση, άρα δεν τίθεται θέμα κομματικής γραμμής και ο κάθε συνάδελφος αποφασίζει κατά συνείδηση.

Εγώ ψήφισα, όπως κάνω πάντα, σύμφωνα με την συνείδηση μου, με τις αρχές και τις αξίες μου. Πιστεύω ότι οι πολιτικοί δεν είμαστε ένα «προστατευόμενο είδος» πολιτών που είμαστε υπεράνω του νόμου και της Δικαιοσύνης. Αντίθετα πρέπει να αντιμετωπιζόμαστε με τον ίδιο τρόπο όλοι οι πολίτες για ζητήματα που δεν αφορούν την άσκηση πολιτικής δράσης. Ως εκ τούτου το να παίζει κανείς με την ηθική υπόσταση ενός ανθρώπου, να συκοφαντεί και να εξυβρίζει, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πολιτική δράση.»

Σχετικά με τα ψεύδη που αναπαράγει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτηση του για εμένα, επισήμανα:

«Ο κ. Πολάκης θέλησε να απαντήσει στην διευκρινιστική δήλωση που εξέδωσα, με τον μόνο τρόπο που προφανώς ξέρει, την συκοφάντηση και την χυδαιολογία.

Αλλά επειδή σε θέματα ηθικής τάξης, δεν αφήνω ποτέ και τίποτα αναπάντητο, οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι για όσα μου προσάπτει ο κ. Πολάκης έχω κινηθεί νομικά (είτε με μηνήσεις, είτε με εξώδικα) και έχω δικαιωθεί.

Όμως νομίζω, μιλώντας αυστηρά πολιτικά, ότι αυτός ο τρόπος συμπεριφοράς, ο λόγος, το ύφος – του πολακισμού – είναι ένα δείγμα ότι οδηγούμαστε σε έναν υφέρποντα φασισμό. Και δεν πρέπει να υποβαθμίζουμε φαινόμενα της καθ’ έξην και κατ’ εξακολούθηση συκοφάντησης ανθρώπων, αλλά το λυπηρότερο είναι ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που χειροκροτούν αυτόν τον οχετό.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s