Ψήφισα την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη και κανένας δεν μπορεί να παραποιεί την αλήθεια.

Δήλωση 14.04.2022

Επειδή γίνεται προσπάθεια να πληγεί το Κίνημα Αλλαγής και οι Βουλευτές του, ανάμεσά τους και εγώ προσωπικά με αφορμή την χθεσινή ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη, έχω χρέος να αποκαταστήσω την αλήθεια. Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις, η Κ.Ο. δεν παίρνει απόφαση και σταθερά ψηφίζουμε κατά συνείδηση. Επομένως ο καθένας έχει την ευθύνη να εξηγήσει την στάση και το σκεπτικό του.

Προσωπικά ψήφισα υπέρ της άρσης ασυλίας του Π. Πολάκη όπως σταθερά πράττω σε κάθε περίπτωση που προκύπτει παρόμοιο θέμα. Η σταθερή μου άποψη είναι πως η βουλευτική ασυλία δεν υπάρχει ως πρόβλεψη για να καλύπτονται πράξεις και συμπεριφορές για τις οποίες έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Το ίδιο έπραξαν τουλάχιστον άλλοι δύο Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, απ΄ όσο γνωρίζω. Σοφόν το σαφές και σε θέματα αρχών δεν θέλω να δημιουργείται καμία λανθασμένη εικόνα για τη στάση μου.

Οι Βουλευτές είναι εκπρόσωποι του λαού, όχι «προστατευόμενο είδος» ό,τι και αν κάνουν και πουν σαν να ανήκουν σε άλλη κατηγορία πολιτών. Και ο Π. Πολάκης αλλά και κάθε βουλευτής έχει χρέος να σέβεται αυτή την απλή αλήθεια. Η συκοφαντία, η δυσφήμηση και η απρέπεια, η προσβολή και οι αβάσιμες κατηγορίες δεν αποτελούν στοιχεία πολιτικής δράσης και επομένως η προσπάθεια να εμφανιστεί περίπου ως πολιτικά διωκόμενος ο κ. Π. Πολάκης είναι τουλάχιστον αστεία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s