Τα μέτρα που καθυστερημένα λαμβάνει ή απλά προαναγγέλλει η Κυβέρνηση έπρεπε να είχαν αποφασιστεί  εδώ και καιρό και είναι ανεπαρκή

Με τον Δημήτρη Οικονόμου και την Μαρία Αναστασοπούλου, στην εκπομπή «Σήμερα», συζητήσαμε σήμερα το πρωί την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Στην συζήτηση μας αναφερθήκαμε στον τρόπο που η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει την ακρίβεια που μαστίζει την κοινωνία, την πιθανότητα προκήρυξης εκλογών και για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο εκλογών και μετεκλογικών συνεργασιών, τόνισα:

« Με βάση το πολιτικό σύστημα της χώρας μας,  η δυνατότητα προκήρυξης εκλογών είναι στην ευχέρεια του Πρωθυπουργού. Κατά την γνώμη μου με το να ζητά επανειλημμένος εκλογές η Αξιωματική Αντιπολίτευση ενισχύει την Κυβέρνηση και δεν βοηθά την πολιτική ζωή του τόπου. Ακούγεται περισσότερο σαν στυγνός παλαιοκομματισμός.

Βεβαίως και πρέπει να υπάρξει μια πολιτική αλλαγή, ώστε να εφαρμοστούν άλλες πολιτικές γιατί όλοι βλέπουμε την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία. Όμως η όποια συζήτηση για συνεργασίες πρέπει να βασίζεται σε δύο παράγοντες. Ο πρώτος είναι ότι πρέπει να υπάρχουν ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις, πλατφόρμες, προτάσεις από όλα τα κόμματα. Ο δεύτερος και πιο σημαντικός παράγοντας είναι η λαϊκή ετυμηγορία. Για το ΠΑΣΟΚ / Κίνημα Αλλαγής, ζητούμενο είναι η αύξηση των δημοσκοπικών ποσοστών, που βλέπουμε να μετουσιωθούν σε εκλογικό ποσοστό.»

Σχετικά τον τρόπο που η Κυβέρνηση διαχειρίζεται την κρίση ακρίβειας, είπα:

«Ο λαός υποφέρει από την επέλαση της ακρίβειας και η Κυβέρνηση μας κατηγορεί ότι με τις προτάσεις μας λαϊκίζουμε. Όμως όπως όλοι βλέπουμε υπό την πίεση των εξελίξεων σύρεται να κάνει αυτά που εμείς είχαμε προτείνει από την αρχή της κρίσης.

Όταν εδώ και μήνες το Κίνημα Αλλαγής ζητούσε την μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης, ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης μας έλεγε, κατά την συζήτηση της σχετικής Επίκαιρης Επερώτησης που είχαμε καταθέσει, ότι αυτά προτείναμε είναι λαϊκισμός και ότι δεν υπάρχουν κονδύλια. Τώρα, ενάμιση μήνα μετά, ξαφνικά ο ίδιος Υπουργός λέει ότι μπορεί να υπάρξει μείωση του ΦΠΑ. Αυτό είναι ή δεν είναι εμπαιγμός της κοινωνίας;

Τώρα ακούμε από την Κυβέρνηση ότι θα υπάρξει γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού, γιατί πρέπει να περιμένουμε έναν με ενάμιση μήνα για να γίνει και δεν γίνεται άμεσα; Με τον πληθωρισμό στο 8,9% με αυξητική τάση, η όποια αύξηση δοθεί θα έχει εξανεμιστεί από την ακρίβεια. Το ΠΑΣΟΚ/ Κίνημα Αλλαγής έχει προτείνει την άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Μια ακόμη πρόταση του Κινήματος Αλλαγής είναι ότι πρέπει να υπάρξει ένα νέος ΕΚΑΣ, με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια,  για την βοήθεια των 300.000 χαμηλοσυνταξιούχων που δεν τα βγάζουν πέρα. Όμως για την Κυβέρνηση και αυτή η πρόταση μας ήταν κάτι που δεν μπορούσε να γίνει λόγο των δημοσιονομικών περιορισμών, μέχρι που πρόσφατα ακούσαμε τον αρμόδιο Υπουργό να λέει ότι θα υπάρξουν αυξήσεις συντάξεων.

Τελικά ποιος είναι ο λαϊκιστής και ποιος είναι αυτός που εμπαίζει την κοινωνία;

Εμείς ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη λέμε ότι αυτά τα μέτρα που καθυστερημένα λαμβάνει η Κυβέρνηση έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και καιρό. Η κοινωνία πρέπει να θωρακιστεί, οι ευάλωτοι συμπολίτες μας πρέπει να προστατευτούν άμεσα.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s