Η λογική της «επιτήδειας ουδετερότητας» αποτελεί μια άκρως  προβληματική και υποκριτική πολιτική στάση.

Σήμερα το πρωί ήμουν καλεσμένη στην εκπομπή του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου, «Σήμερα». Η συζήτηση μας αναλύσαμε τις γεωπολιτικές εξελίξεις ύστερα από την βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, πως επηρεάζεται η χώρα μας από αυτές, αλλά και για την επικείμενη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την κ. Ερντογάν.

Αναφορικά με την συνάντηση με του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ερντογάν, είπα:

«Προφανώς και είναι σημαντικό να παραμένουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με τη γειτονική χώρα, όμως καλό θα ήταν να γνωρίζουμε την ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν. Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε να δούμε τι πρόκειται να προκύψει από αυτή τη συνάντηση.»

Σχολιάζοντας την στάση τον κομμάτων της αντιπολίτευσης, για την εισβολή στην Ουκρανία, τόνισα:

«Αυτή τη στιγμή έχουμε έναν πόλεμο εν εξελίξει και σε τέτοιες περιπτώσεις όλοι πρέπει να παίρνουμε σαφείς θέσεις. Τα «ήξεις – αφήξεις» από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά από τον ΣΥΡΙΖΑ που με την λογική της «επιτήδειας ουδετερότητας», ναι μεν καταδικάζει τον πόλεμο, αλλά είναι ενάντια στην αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία, αποτελεί μια προβληματική και υποκριτική στάση.

Ας μην παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι άλλες 18 χώρες – μέλη της Ε.Ε. – συμπεριλαμβανομένων της Ισπανίας και της Πορτογαλίας – έχουν πράξει ανάλογα ενισχύοντας την Ουκρανική άμυνα.

Ο κ. Πούτιν με την αναθεωρητική λογική του απειλεί τώρα και τη Φινλανδία, απειλεί και  τη Μολδαβία. Απειλεί τον Δυτικό κόσμο συνολικά. Η χώρα μας μπορεί να είναι ένα από τα πρώτα θύματα αυτού του αναθεωρητισμού καθώς και ο κ. Ερντογάν εκφράζει αντίστοιχες λογικές με του κ. Πούτιν.

Ως εκ τούτου δεν μπορούμε να κρατάμε ίσες αποστάσεις, όταν στο μέλλον μπορεί να είμαστε εμείς που θα χρειαστούμε στήριξη από τη Ευρωπαϊκή μας οικογένεια και τους συμμάχους μας. Θα πρέπει να είμαστε οι πρώτοι που συναισθανόμαστε την κρισιμότητας της κατάστασης και να προσφέρουμε την βοήθεια μας.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s