«Η Διεθνής κοινότητα, η Ευρώπη έχουν καθήκον να αντιδράσουν αποφασιστικά στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.»

«Το ανατριχιαστικό ηχητικό συνιστά από μόνο υλικό ικανό να δρομολογήσει δικαστική διερεύνηση μέχρι τέλους της υπόθεσης και αυτό είναι το καθήκον απέναντι στην Δημοκρατία.» 

Στα φλέγοντα θέματα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και των αποκαλύψεων από τη δημοσιοποίηση του ηχητικού ντοκουμέντου στη ιστοσελίδα iefimerida.gr, αναφέρθηκε στην ομιλία της, η κα Νάντια Γιαννακοπούλου, ειδική αγορήτρια του Κινήματος Αλλαγής στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την κύρωση της Σύμβασης της Χάγης.

Συγκεκριμένα αναφερόμενη στην Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, είπε:

Ο κ.Πούτιν διέβη τον Ρουβίκωνα, προκαλεί την ανθρωπότητα, καταπατά κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου, καταλύει την ανεξαρτησία μιας κυρίαρχης χώρας, επιστρατεύει την επικίνδυνη θεωρία του ιστορικού λάθους. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

Η Διεθνής κοινότητα, η Ευρώπη έχουν καθήκον να αντιδράσουν αποφασιστικά. Η Ελλάδα έχοντας ευνοήτως ταχθεί υπέρ του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών και έχοντας καταδικάσει κάθε απόφαση που αντιβαίνει τις θεμελιώδεις αυτές αρχές του Διεθνούς Δικαίου, έχει χρέος να διαβουλευθεί και να συντονιστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους και τους Συμμάχους της αναφορικά με την αντίδραση στην απόφαση αυτή.

Η κατάσταση που δημιουργείται μοιάζει με καταιγίδα που αλλάζει την εικόνα του πλανήτη. Επιστρέφουμε σε σκοτεινές περιόδους όπου τα σύνορα αρχίζουν να μην θεωρούνται δεδομένα. Σειρά αυταρχικών ηγετών με σαφείς αναθεωρητικές απόψεις « παίρνουν μαθήματα τακτικής» από τον Πούτιν. Ελπίζω να μην επαληθευτούν όσοι θεωρούν το Ουκρανικό ως την είσοδο σε μια νέα ιστορική φάση. Η δε «Θεωρία του ιστορικού λάθους» που επικαλέστηκε ο Πούτιν δεν απέχει πολύ από τη αναθεωρητική λογική Ερντογάν και την επιθετικότητα της Τουρκίας, με ότι αυτό σημαίνει. Γι’ αυτό και ναι, ήταν αυτοσκοπός η θωράκιση της άμυνας της χώρας με τον πληρέστερο δυνατό τρόπο και δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να μην κατανοούμε τους κινδύνους που δημιουργούνται.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s