«Στοχεύουμε σε μια μεγάλη ενίσχυση των ποσοστών του Κινήματος Αλλαγής, όποτε και αν προκηρυχθούν εκλογές»

Στην εκπομπή «Παρεμβάσεις», με τον Σωτήρη Ξενάκη, σχολιάσαμε τα τεκταινόμενα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, την αποπομπή του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, καθώς και ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία.

Κατά την τοποθέτηση μου σχετικά με την αποπομπή του κου. Χατζηθεοδοσίου, τόνισα:

«Σήμερα συνέβη κάτι που νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό και ενδεικτικό του πως αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση φωνές που είναι ή φαίνεται να είναι απέναντι της.

Μιλάω για τη μεθοδευμένη απομάκρυνση του κου Γ. Χατζηθεοδοσίου από τη θέση του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, η οποία νομίζω αποδεικνύει τον τρόπο που η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται και αντιμετωπίζει τους επιμελητηριακούς θεσμούς και την συνύπαρξη της με τους κοινωνικούς εταίρους, με τους φορείς, με τις παραγωγικές τάξεις. Δηλαδή αν θεωρεί η ΝΔ ότι υπάρχουν κάποιες ενοχλητικές φωνές, αν δεν επιθυμεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις από ανθρώπους οι οποίοι εκλέγονται σε σημαντικούς ρόλους όπως αυτός της ΚΕΕΕ, τότε νομίζω ότι μπαίνουμε σ’ ένα αυταρχικό δρόμο.»

Αναφορικά με την στάση του Κινήματος Αλλαγής για τη Δικαιοσύνη, τόνισα:

«Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Η θέση του ΠΑΣΟΚ / Κίνημα Αλλαγής ουσιαστικά αποτελεί και μια από τις διαχωριστικές γραμμές με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που έχει μια άλλη αντίληψη για τα ζητήματα της Δικαιοσύνης.

Βλέπουμε μια απίστευτη αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ στα όσα δηλώνει ο κος Πολάκης, ότι τη δεύτερη φορά που θα είναι διαφορετικά, θα κάνουν μια νέα σχολή Δικαστών, προκειμένου οι Δικαστές που θα αποφοιτούν από εκεί να ακολουθούν άλλες λογικές. Όπως περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και με όσους έστησαν το θέμα με την Novartis, όπου προσπάθησαν να εργαλειοποιήσουν την Δικαιοσύνη για να στοχοποιήσουν 10 κορυφαία πολιτικά στελέχη.

Εμείς στο ΠΑΣΟΚ δεν προσεγγίζουμε την Δικαιοσύνη αλά καρτ, όταν μας αρέσουν οι αποφάσεις της, να την επικαλούμαστε, όταν δεν μας αρέσουν οι αποφάσεις της, να την καταγγέλλουμε, όπως βλέπουμε να κάνει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Όχι αυτό δεν είναι ο τρόπος που εμείς αντιμετωπίζουμε τους θεσμούς, εμείς τους σεβόμαστε. Δεν ανήκουμε σ’ αυτούς που λένε ότι όταν έρθουμε στην εξουσία θα ανασύρουμε υποθέσεις που η ίδια η Δικαιοσύνη έχει αρχειοθετήσει για συγκεκριμένους λόγους, και όχι απλά λόγο παραγραφής.»

Τέλος σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, επισήμανα:

«Στο ΠΑΣΟΚ, στο Κίνημα Αλλαγής, είμαστε έτοιμοι όποτε και αν επιλέξει ο πρωθυπουργός να προκηρύξει εκλογές, προκειμένου να γίνουμε ο προοδευτικός πόλος του πολιτικού συστήματος. Θεωρούμε όμως ότι σε συνθήκες πανδημίας με 100 θανάτους κάθε μέρα κάτι τέτοιο θα ήταν απαράδεκτο και γι’ αυτό διαφοροποιούμαστε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όποτε, λοιπόν, και αν επιλέξει ο πρωθυπουργός να κάνει εκλογές, εμείς θα είμαστε έτοιμοι, παρόντες και με αυξημένα ποσοστά, να γίνουμε η εναλλακτική πολιτική επιλογή των πολιτών. Βεβαίως και μας χαροποιούν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, γιατί αποτυπώνουνε μια τάση που υπάρχει στην κοινωνία. Από εκεί και πέρα δεν εφησυχάζουμε, γιατί βλέπουμε ότι από την μια έχουμε μια Κυβέρνηση που υφίσταται φθορές λόγω της αναποτελεσματικότητας της και από την άλλη έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που δείχνει ότι δεν μπορεί να εισπράξει λόγω λαϊκισμού και της καταγγελιομανίας του, χωρίς να παρουσιάζει παράλληλα υπεύθυνες εναλλακτικές προτάσεις. Άρα τώρα είναι η ώρα του ΠΑΣΟΚ, του Κινήματος Αλλαγής, να απευθυνθεί στις δυνάμεις του Κέντρου, στις δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας, στον κόσμο που είχε αποστασιοποιηθεί, στον κόσμο ο οποίος περιμένει μια ξεκάθαρη μεταρρυθμιστική πρόταση.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s