«Το Κίνημα Αλλαγής αναδεικνύει τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και καταθέτει προτάσεις για την αντιμετώπιση τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον λαϊκισμό του σταθερά βοηθάει την Κυβέρνηση»

Στην εκπομπή ΣΚΑΪ Σήμερα, με τον Δημήτρη Οικονόμου και την Μαρία Αναστασοπούλου, αναλύσαμε τη Δευτέρα 7/2/22 την πολιτική επικαιρότητα. Συζητήσαμε για την ακρίβεια που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και τις “επιθέσεις” που δέχεται το Κίνημα Αλλαγής από την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την τοποθέτηση μου ανέφερα ότι:

« Αυτό που όλοι βλέπουμε είναι ότι ο μεγαλύτερος χορηγός του κ. Μητσοτάκη είναι ο κ. Τσίπρας. Σε μια Κυβέρνηση που έχει πολλές φθορές από την αναποτελεσματικότητα της στην διαχείριση των κρίσεων, ο τρόπος που πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα, με την πρόταση μομφής που κατέθεσε, της έδωσε το «φιλί της ζωής» την στιγμή που ήταν αποδέκτης της λαϊκής κατακραυγής λόγω της πλήρους αποτυχίας της διαχείρισης της  « ΕΛΠΙΔΑΣ» .

Εμείς, το ΠΑΣΟΚ / Κίνημα Αλλαγής, τοποθετούμαστε ξεκάθαρα και εποικοδομητικά στον δημόσιο διάλογο. Αντίθετα με την Αξιωματική Αντιπολίτευση, δεν πολιτευόμαστε πως έκαναν στην πρόταση μομφής με τον κ. Φουρθιώτη, αλλά αναδεικνύουμε τα πραγματικά ζητήματα της κοινωνίας. Γι’ αυτό κάναμε τις προάλλες και την Επίκαιρη Επερώτηση στην Βουλή για την ακρίβεια. Όμως κατά την συζήτηση της, αντί να ακούσουμε απαντήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς, ακούγαμε για “ωραίες Ελένες” και ότι δήθεν λαϊκίζουμε.

Λαϊκίζουμε, επειδή ζητήσαμε τη μείωση του ΦΠΑ; Επειδή ζητήσαμε την άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού;  Επειδή ζητήσαμε τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης;

Τελικά ας μας εξηγήσουν στη ΝΔ ο ειδικός φόρος κατανάλωσης είναι ένας δίκαιος φόρος όπως λέει ο κ. Σκυλακάκης; Δεν μπορούν να τον μειώσουν επειδή δεν υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος ή μήπως τελικά μπορούν;»

Σχετικά με την μείωση του ΕΝΦΙΑ, τόνισα:

«Βεβαίως και είναι θετική η όποια μείωση φόρου, εμείς δεν κάνουμε μηδενιστική αντιπολίτευση όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως η μείωση του ΕΝΦΙΑ δεν λύνει το ζήτημα. Οι πολίτες θα δουν όφελος από την μείωση του ΕΝΦΙΑ του χρόνου, ο λογαριασμός του ρεύματος όμως θα πρέπει να πληρωθεί τώρα.»   

Στην συνέχεια επισήμανα ότι:

«Όλος αυτός ο καυγάς μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια τοξικότητα που δεν προσφέρει τίποτα και δεν αφορά κανέναν Έλληνα πολίτη. Οι πολίτες έχουν ακούσει πολλές συγγνώμες, όμως επαναλαμβάνονται οι ίδιες και οι ίδιες παθογένειες, τα ίδια και τα ίδια λάθη. Το θέμα είναι πότε θα μπορέσουμε με σοβαρότητα και σύνεση να συζητήσουμε, ώστε να συμφωνήσουμε σε κάποια πράγματα και σε κάποιες αλλαγές που πρέπει να γίνουν.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s