«Ας το πάρουν απόφαση. Θα ασκούμε σκληρή αλλά εποικοδομητική κριτική στην Κυβέρνηση, γιατί αυτός είναι ο ρόλος μιας σοβαρής Αντιπολίτευσης».

Με την Στέλλα Γκαντώνα και τον Ντίνο Σιωμόπουλο, συζητήσαμε σήμερα το πρωί, στην εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο”, για το κύμα ακρίβεια που πλήττει την ελληνική κοινωνία και για τις «επιθέσεις» που δέχεται το Κίνημα Αλλαγής, τόσο από την ΝΔ, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την τοποθέτηση μου, ανέφερα ότι:

«Εμείς στο ΠΑΣΟΚ, στο Κίνημα Αλλαγής δεν επιλέγουμε την πολιτική των ίσων αποστάσεων. Έχουμε συγκεκριμένες θέσεις και τις καταθέτουμε στον δημόσιο διάλογο. Ασκούμε κριτική που συνοδεύεται με εποικοδομητικές προτάσεις στην Κυβέρνηση και έχουμε σαφείς οριοθετήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι πολύ σαφείς και γνωστές σ΄ όλους.

Όμως για να μιλάμε συγκεκριμένα, την πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης θα έπρεπε να την υπερψηφίσουμε; Έχει δώσει ποτέ κόμμα της αντιπολίτευσης, που διαφωνεί κάθετα με την Κυβερνητική πολιτική, ψήφο εμπιστοσύνης; Τι ακριβώς ζητούν όσοι προβάλουν αυτούς τους ισχυρισμούς; Να μην ασκούμε αντιπολίτευση; Όπως επίσης δεν ταυτιστήκαμε με ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας εκλογές σε τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα. 

Ας πάρουμε ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα. Εμείς συναισθανόμενοι την δυσκολία που αντιμετωπίζει ο λαός με το ζήτημα της ακρίβειας, καταθέσαμε Επίκαιρη Επερώτηση στη Βουλή, και προσήλθαμε στην συζήτηση της με συγκεκριμένες προτάσεις. Ζητήσαμε την μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και την αύξηση του κατώτατου μισθού άμεσα.

Όταν λοιπόν εμείς καταθέσαμε τις προτάσεις μας στη Βουλή, τον κατεξοχήν χώρο που θα έπρεπε να γίνει μια σοβαρή συζήτηση για το ζήτημα, ο κος Σταϊκούρας μας εγκάλεσε για λαϊκισμό και ανευθυνότητα και έσπευσε να μας πει ότι αυτές δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν για δημοσιονομικούς λόγους.

Αυτά την Πέμπτη, γιατί χθες, ο κος Σταϊκούρας δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά να μειώσει τον ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, όπως και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Και αναρωτιέμαι αυτά δεν μπορούσε να τα απαντήσει στη Βουλή σ’ εμάς σε έναν σοβαρό διάλογο, χωρίς να μας σηκώνει το δάχτυλο και να μας κατηγορεί για λαϊκισμό; Έτσι θεωρούν ότι μπορεί να γίνεται ο δημόσιος διάλογος ;»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s