«Στέλνετε λάθος μηνύματα εφησυχασμού, ενώ η πανδημία είναι ακόμα εδώ»

Παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη για την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας, έκανε στη συζήτηση για την πρόταση μομφής η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής.

Η κα Γιαννακοπούλου, στην παρέμβαση της μεταξύ άλλων είπε:

« Κύριε Υπουργέ, μπορεί να υπάρχει μια σχετική αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, όμως όλες τις προηγούμενες ημέρες είχαμε πάνω από 100 θανάτους κάθε ημέρα.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν είμαστε στο τελευταίο μίλι, όπως έλεγε πριν από ένα χρόνο  ο Πρωθυπουργός, στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Είμαστε τρίτοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έβδομοι στον κόσμο σε θανάτους ανά εκατομμύριο ξεπερνώντας την Γαλλία και την Ισπανία, και πλησιάζουμε την Μεγάλη Βρετανία. Θέλω να σας θέσω ένα καλόπιστο ερώτημα. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Εμείς δεν κάνουμε αντιπολίτευση επάνω στις ανθρώπινες απώλειες, όμως θέλουμε να μας δώσετε μια εξήγηση. Σίγουρα έχει να κάνει με τον εμβολιασμό που καθυστέρησε.

Σας ακούσαμε να επαίρεστε για τα αποτελέσματα του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών. Να σας υπενθυμίσω όμως ότι το μόνο κόμμα που είχε ξεκάθαρη τοποθέτηση και ζητούσε υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς, πολύ πριν τον Ιούλιο που την φέρατε για τους υγειονομικούς, είμαστε εμείς. Κι εμείς δεν μιλάμε για προαιρετική υποχρεωτικότητα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς ζητήσαμε εδώ και καιρό την επέκταση της σε περισσότερες επαγγελματικές κατηγορίες που έρχονται σε άμεση επαφή με το κοινό, αλλά φοβάστε το πολιτικό κόστος προφανώς και δεν το κάνετε.

Όμως για τους θανάτους φταίει μόνο ο εμβολιασμός κ. Υπουργέ; Δεν έχει να κάνει με τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό; Δεν έχει να κάνει με το ότι λειτουργούν με επικουρικό προσωπικό που πολλές φορές δεν έχει την απαραίτητη εμπειρία και εξειδίκευση; Δεν έχει να κάνει με το burn – out του προσωπικού που βρίσκεται στα όρια του;

Είπατε ότι έχετε φτιάξει 1200 κλίνες ΜΕΘ, από τις 556 που παραλάβατε. Είναι όμως κλίνες ΜΕΘ που φτιάχτηκαν “στο πόδι”, χωρίς την απαραίτητη στελέχωση. Και μέσα σ’ αυτές υπολογίζετε και τις κλίνες του ιδιωτικού τομέα και τον στρατιωτικών νοσοκομείων, οι οποίες όμως δεν έχουν νοσηλεύσει κανέναν ασθενή Covid.

Αναρωτιέμαι επίσης για ποιο λόγο να στέλνετε μήνυμα εφησυχασμού, μέσα σ’ ένα κλίμα αυξανόμενων θυμάτων του κορονοϊού. Ο Πρόεδρος, Νίκος Ανδρουλάκης, και όλοι εμείς στο Κίνημα Αλλαγής επισημάναμε, ότι η πανδημία είναι ακόμη εδώ, ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, δεν πρέπει να στέλνουμε το λάθος μηνύματα.

Δυστυχώς όμως συνεχίζετε να στέλνετε λάθος μηνύματα, χαλάρωσης και εφησυχασμού. Δεν καταλαβαίνετε ότι έτσι υπονομεύετε τους εμβολιασμούς; Υπονομεύετε την τήρηση των μέτρων;

Τέλος, ήθελα να ρωτήσω πόσο ευχαριστημένοι είστε από την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της πανδημίας για την οποία επαίρεστε; Ποια είναι τα αποτελέσματά από την συμμετοχή του;

Γιατί αυτό που εμείς βλέπουμε είναι ότι είναι αναποτελεσματική και επιλεκτική και δεν επιτελούν το ρόλο τους όπως τα Δημόσια Νοσοκομεία.»

Το video της παρέμβασης:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s