«Αναγκαία μια μεγάλη μεταρρύθμιση στην Δικαιοσύνη που θα λύνει επιτέλους το θέμα του χρόνου απονομής της.»

Παρέμβαση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης για το θέμα των μεγάλων καθυστερήσεων στον χρόνο απονομής της Δικαιοσύνης, έκανε στη συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος και Υπεύθυνη Τομέα Δικαιοσύνης του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Μεταξύ άλλων η κα Γιαννακοπούλου ανέφερε:

«Η απονομή της Δικαιοσύνης στη χώρα μας εμφανίζει εδώ και χρόνια ουσιώδη προβλήματα σε όλους τους επιμέρους κλάδους της.

Και το μέγεθος της παθογένειας αυτής έγινε ακόμη περισσότερο αντιληπτό τους 21 Μήνες της πανδημίας. Δυστυχώς πρυτανεύει το κακό τρίπτυχο : πολυνομία – κακονομία – και άρα ανομία.

Και το μεγάλο αγκάθι του χώρου της δικαιοσύνης παραμένει κι αυτό είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις στο χρόνο απονομής της όπως φάνηκε περίτρανα και σε δικές μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος όπως η Δίκη για τη Χρυσή Αυγή κα.

Έχουμε μία από τις υψηλότερες θέσεις αναφορικά με τις καταδίκες λόγω των καθυστερήσεων της Δικαιοσύνης ανάμεσα στα 47 κράτη του συμβουλίου της Ευρώπης αλλά από το Ε.Δ.Δ.Α

Έχετε φέρει σειρά νομοσχεδίων για αλλαγές στη Δικαιοσύνη. Σε άλλα έχουμε συμφωνήσει, σε άλλα έχουμε διαφωνήσει, όμως ορατά, απτά αποτελέσματα δεν βλέπουμε κύριε υπουργέ.

Το μεγάλο πρόβλημα των καθυστερήσεων παραμένει. Μετρήσιμα αποτελέσματα έχετε από τις παρεμβάσεις που έχετε κάνει; Γιατί οι Έλληνες πολίτες δεν βλέπουν καμία διαφορά. Και εν τελεί εμείς σας έχουμε προτείνει μια σειρά μεταρρυθμίσεων όπως ένα νέο σχέδιο Καλλικράτη για την δικαιοσύνη, την ίδρυση εξειδικευμένων δομών όπως τα οικογενειακά δικαστήρια, στα οποίο έχετε κωφεύσει.

Γι’ αυτά τι προτίθεστε να κάνετε;»

Το video της παρέμβασης:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s