«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την ευκαιρία που έχουμε να καταστήσουμε το Κίνημα Αλλαγής  τον μεγάλο προοδευτικό πόλο στη χώρα.»

Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Σήμερα», αναλύσαμε με την Μαρία Αναστασοπούλου και τον Δημήτρη Οικονόμου, την πολιτική επικαιρότητα και τα αποτελέσματα της πρόσφατης δημοσκόπησης της Metron Analysis.

Στην τοποθέτηση μου σχετικά με την αύξηση των δημοσκοπικών ποσοστών του Κινήματος Αλλαγής, είπα:

«Σίγουρα είμαστε ικανοποιημένοι από τα ευρήματα της έρευνας, πιο πολύ όμως μας γεμίζει μ’ ένα αίσθημα ευθύνης, για να δικαιώσουμε τις προσδοκίες του κόσμου. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε «δουλειά, δουλειά, δουλειά» να κάνουμε.

Αυτή την στιγμή είμαστε εν μέσω μιας διεργασίας ανασυγκρότησης. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να γίνουμε ο ισχυρός προοδευτικός, σοσιαλδημοκρατικός πόλος του πολιτικού συστήματος, απέναντι στη συντήρηση της Ν.Δ. και τον λαϊκισμό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ο κόσμος έχει κουραστεί από τις καθυστερήσεις και τις παλινωδίες της Κυβέρνησης και αυτό είναι εμφανές. Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στον θεσμικό ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ως εκ τούτου, μπορεί ο βασικός πολιτικός μας αντίπαλος να είναι η Κυβέρνηση και οι πολιτικές που εφαρμόζει, όμως το μεγάλο ζητούμενο για εμάς είναι να δυναμώσει το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής, για να μπορέσουμε να αποτελέσουμε τον μεγάλο προοδευτικό πολιτικό πόλο.»

Αναφορικά για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, τόνισα:

«Το μεγάλο ζητούμενο για εμάς είναι η προσπάθεια που κάνουμε με τον νέο μας Πρόεδρο, τον Νίκο Ανδρουλάκη, με όλες μας τις δυνάμεις, να έχει σαν στόχο να δυναμώσουμε τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, του Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου να είναι χρήσιμο για την χώρα, επιβάλλοντας την ατζέντα του και την στρατηγική του. Αυτή η έννοια της χρησιμότητάς μας για την χώρα, είναι που μας απασχολεί.

Αυτό φάνηκε μόλις χθες, όταν η ΝΔ κατέθεσε Υπουργική τροπολογία με την οποία επέβαλε “χαράτσι” στους γονείς, οι οποίοι έχουν παιδιά τα οποία νοσούν με Covid και θα μειωνόταν κατά 50% το ημερομίσθιο τους στον ιδιωτικό τομέα για τέσσερις μέρες και η Πέμπτη θα ήταν υποχρεωτική άδεια. Εμείς με την άμεση αντίδραση μας και την τροπολογία που καταθέσαμε, καταφέραμε την άμεση υπαναχώρηση της Κυβέρνησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s