«Εμείς θα αποτελούμε πια την  σοβαρή, υπεύθυνη και δυναμική αντιπολίτευση απέναντι στην Κυβέρνηση»

Εμείς θα αποτελούμε πια την  σοβαρή, υπεύθυνη και δυναμική αντιπολίτευση απέναντι στην Κυβέρνηση

Την Τρίτη το πρωί με φιλοξένησαν ο Δημήτρης Κοτταρίδης και ο Γιάννης Πιτταράς, στην εκπομπή «…από τις έξι» της ΕΡΤ1. Με τους δύο δημοσιογράφους συζητήσαμε μια πλειάδα θεμάτων, όπως την πρόσφατη εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος μας, την δημοσκοπική άνοδο που παρουσιάζει το Κίνημα Αλλαγής, την κατάσταση της οικονομίας, την υγειονομική κρίση και τους τρόπους αντιμετώπισης της από την Κυβέρνηση, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αλλά και για την όξυνση του πολιτικού σκηνικού.

Πιο αναλυτικά, αναφορικά με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη και την δημοσκοπική άνοδο του Κινήματος αλλαγής είπα:

« Είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο στοίχημα για εμάς ξέρετε.  Έχουμε πάρα πολύ δρόμο μπροστά μας και πολύ σκληρή δουλειά. Βεβαίως και μας ικανοποιούν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Φαίνεται μία τάση η οποία υπάρχει προς το Κίνημα Αλλαγής, προς το ΠΑΣΟΚ, ειδικά μετά από τις εσωκομματικές μας διαδικασίες και μετά την εκλογή του νέου Προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη, και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Όμως νομίζω ότι είναι και πάρα πολύ μεγαλύτερη ευθύνη προκειμένου ανταποκριθούμε στις αυξημένες απαιτήσεις του κόσμου που χρειάζεται και ζητά να γίνουμε μία ισχυρή  φωνή, μια σοβαρή, υπεύθυνη, δομική  και δυναμική αντιπολίτευση απέναντι στην Κυβέρνηση, κάτι που μέχρι στιγμής το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει δείξει ότι  δεν μπορεί να επιτελέσει τον ρόλο του.

Άρα όπως σας είπα είμαστε προσηλωμένοι, με ταπεινότητα και με πάρα πολύ σκληρή δουλειά πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτές τις προσδοκίες με ξεκάθαρες θέσεις, χωρίς ήξεις – αφήξεις.»

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τόνισα:

« Εμείς όχι απλά δεν φοβόμαστε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, είμαστε απολύτως έτοιμοι τόσο πολιτικά, όσο και οργανωτικά.  Αλήθεια όμως, πόσο πραγματικά υπεύθυνη είναι η στάση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όταν θυμάμαι πάνω από πενήντα φορές να βγαίνει και να λέει ο κύριος Τσίπρας ότι, «εμείς δεν ζητάμε εκλογές γιατί δεν θα ήταν υπεύθυνη στάση εν μέσω υγειονομικής κρίσης» και τώρα έρχεται και ζητάει εκλογές. Βέβαια και το κυβερνητικό κόμμα όταν ήταν στην αντιπολίτευση από τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούσαν και αυτοί εκλογές. Εμείς κρατώντας υπεύθυνη στάση δεν θα μπούμε σε αυτές τις λογικές.»

Αναφερόμενη στην διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση, είπα:

« Έχουμε ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, λόγω της επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον και λαθών στη διαχείριση της πανδημίας και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.  Δυστυχώς η κυβέρνηση έχει δείξει  ατολμία. Υπάρχουν αδυναμίες όσον αφορά στη διαχείριση, και πάρα πολλά που πρέπει να γίνουν όπως η εντατικοποίηση του εμβολιασμού και με την τρίτη δόση.  Όπως επίσης και με την  περαιτέρω θωράκιση του συστήματος υγείας, το οποίο συνεχίζει να είναι υποστελεχωμένο, συνεχίζει να είναι υποχρηματοδοτούμενο, με το προσωπικό του να βρίσκεται στα όρια του, και σίγουρα δεν είναι πολυτελές, όπως μας έλεγε πριν από την πανδημία ο κύριος Σκέρτσος.  Σίγουρα χρειάζεται να συνεχιστούν  τα μέτρα και οι έλεγχοι όσον αφορά τους κλειστούς χώρους και είναι πάρα πολύ σημαντικό να εξεταστεί το ζήτημα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, κάτι για το οποίο εμείς είχαμε μιλήσει από την πρώτη στιγμή και είχαμε εγκαλέσει την κυβέρνηση ότι το διαχειρίζεται φοβικά.

Η δική μας θέση στο θέμα είναι πάρα πολύ σαφής. Εμείς μιλάμε για επέκταση της υποχρεωτικότητας στα επαγγέλματα τα οποία έρχονται σε άμεση επαφή με τους  πολίτες, όπως η εστίαση. Γιατί βρισκόμαστε μπροστά στο παράλογο φαινόμενο πολίτες να πηγαίνουν σ’ ένα μαγαζί που είναι αποκλειστικά για εμβολιασμένους αλλά το προσωπικό να είναι ανεμβολίαστο. Όπως επίσης και για τα σώματα ασφαλείας, για την ελληνική αστυνομία.

Κατά την πρόσφατη συζήτηση του προϋπολογισμού έκανα την σχετική ερώτηση στον κύριο Θεοδωρικάκο, αλλά επιμένουν ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο. Προφανώς πιο πολλοί φοβούνται το πολιτικό κόστος παρά  την πανδημία. Όλα αυτά είναι πάρα πολύ σοβαρά ζητήματα που είναι στη πρώτη γραμμή και πρέπει να παρθούν αποφάσεις,  εμείς θα είμαστε εδώ και ασκήσουμε σκληρή αντιπολίτευση.»

Σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας, ανέφερα:

«Τα θέματα της οικονομίας είναι πάρα πολύ σοβαρά και ξανά τα μέτρα τα οποία ανακοινώνει κυβέρνηση αλλά και μέσα από τη συζήτηση του προϋπολογισμό δεν είναι επαρκή.

Η αύξηση των τιμών της ενέργειας, βεβαίως και είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, όμως να μην ξεχνάμε ότι και στην ελληνική αγορά υπάρχουν διαχρονικές στρεβλώσεις. Να σας υπενθυμίσω ότι οι ανατιμήσεις έγιναν πολύ πιο νωρίς από ότι σε άλλες χώρες. Να σας υπενθυμίσω ότι οι παρεμβάσεις οι οποίες έχουν γίνει από την μεριά της κυβέρνησης του δεν αφορούν στο μεγαλύτερο μέρος του 2022 και αυτό είναι επίσης κάτι σοβαρό. Όπως δεν έχουμε δει μία πιο μόνιμη λύση πάνω σε αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα όπως θα ήταν η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, δεν μπορούμε να καταλάβουμε λοιπόν για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν το προχωράει σε κάτι τέτοιο. Τα νοικοκυριά, οι μικρομεσαίοι, οι ευάλωτες οικογένειες, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχουν κατα τρομοκρατηθεί και λόγω των ανατιμήσεων στην ενέργεια και με τις αυξήσεις στο καλάθι της νοικοκυράς.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s