«Από Δευτέρα έχουμε πολλή δουλειά»

Άρθρο στην εφημερίδα «Τα Νέα»

Μένουν λίγες ώρες μέχρι να ανοίξουν και πάλι οι κάλπες για την εκλογή του νέου Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Το βράδυ της Κυριακής ο νέος Πρόεδρος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του με μια σαφή εντολή που συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο ανανέωση-  ενότητα – πορεία ανόδου των ποσοστών της Παράταξης . Διακόσιες εβδομήντα χιλιάδες προοδευτικοί πολίτες έδωσαν το παρών την προηγούμενη Κυριακή, εκπλήσσοντας τους πάντες, κάνοντας τα κομματικά επιτελεία κομμάτων να σπαζοκεφαλιάζουν, δείχνοντας ότι ποθούν το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή και καταλύτη ανασύνθεσης των πολιτικών συσχετισμών. Καλώ, καλούμε όλους αυτούς τους πολίτες να συμμετέχουν και πάλι σ΄ αυτή τη μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας, της συμμετοχής και να βάλουν τη σφραγίδα τους και πάλι στο νέο ξεκίνημά μας.

Η προηγούμενη περίοδος χαρακτηρίστηκε από πολιτικό πολιτισμό,  ενωτική διάθεση, κατάθεση απόψεων. Οι έξι υποψήφιοι αντάλλαξαν επιχειρήματα, χωρίς προσωπικές αιχμές, ώστε να μην δημιουργούν προβλήματα. Ας το κρατήσουμε αυτό μέχρι την κάλπη. Δεν προσφέρουν σε τίποτα χτυπήματα που βλέπουμε αυτές τις μέρες. Είμαι ικανοποιημένη που στήριξα μέχρι τον πρώτο γύρο την υποψηφιότητα του Α. Λοβέρδου που είχε σαφείς απόψεις με μεταρρυθμιστικό άρωμα, γωνίες στις θέσεις του, σεβασμό προς τους ανθυποψήφιούς του, μη κρύβοντας, ωστόσο,  προβλήματα που υπάρχουν με κάποιες υποψηφιότητες . Έβαλε και βάλαμε την σφραγίδα μας στην ατζέντα του προεκλογικού διαλόγου, ακόμα και στις διαφοροποιήσεις θέσεων υποψηφίων. Είχε καθαρό λόγο, κάτι που έδειξε και αμέσως μετά με τη στήριξη του Ν. Ανδρουλάκη μπροστά στον δεύτερο γύρο, εναρμονισμένος με το μήνυμα της κάλπης. Αυτό έπραξα και εγώ με αμεσότητα και σαφήνεια. Με δήλωσή μου  έκανα σαφές ότι θα ψηφίσω, θα στηρίξω Ν. Ανδρουλάκη. Δεν κρύφτηκα. Ασφαλώς και σέβομαι τον Γ. Παπανδρέου, ωστόσο έχει υπάρξει ξανά αρχηγός αυτής της παράταξης και η εκλογή ηγεσίας χωρίς ελπίδα δεν είναι σωστή. 

Πάμε μπροστά λοιπόν και από την Δευτέρα ξεκινάμε τη νέα πορεία, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι οι προσδοκίες από την νέα ηγεσία είναι αυξημένες. Ξεκινάμε με ευθύνη απέναντι στον κόσμο της Παράταξης που δεν μπορούμε να απογοητεύσουμε και με τον πήχυ ακόμα και από τις δημοσκοπήσεις αυτής της περιόδου πολύ ψηλά. Γνωρίζοντας ότι στην Πολιτική τίποτα δεν χαρίζεται, ότι η κοινωνία θα μας κρίνει στο επόμενο διάστημα και μπορεί να μας ανεβάσει , μπορεί όμως και όχι αν δεν ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της.

Σ αυτή την κατεύθυνση είναι αναγκαίες άμεσες πρωτοβουλίες :

–          Για να φυσήξει κατ΄ αρχάς καταιγιστικός άνεμος ανανέωσης στο ίδιο το σπίτι μας, στον μηχανισμό της Χαριλάου Τρικούπη με κριτήριο την φρεσκάδα, η ορμή, την ικανότητα, την ανάγκη να υπάρξει άρωμα κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα. Για να αγκαλιαστούν όλα τα στελέχη ανεξάρτητα με ποιον στήριξαν στον πρώτο γύρο και να ανοίξει, να γίνει πιο σύγχρονη, ανοιχτή, δημοκρατική πιο ελκυστική η λειτουργία μας από τις τοπικές οργανώσεις μέχρι όλα τα επίπεδα του κόμματος και την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

–          Για να διαμορφώσουμε μεταρρυθμιστικές θέσεις για όλα τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία αφήνοντας πίσω τις θολούρες και τα ήξεις αφήξεις. Θέσεις που με την καθαρότητά τους θα γίνονται πριν απ΄ όλα κατανοητές στους πολίτες και βέβαια θα πείθουν. Να διαμορφώσουμε τη συνολική εναλλακτική πρότασή μας για την πορεία της χώρας απέναντι στον συντηρητισμό της Ν.Δ και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει ένα τεράστιο σε όγκο και ποιότητα ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να συμβάλει.

Προχωράμε με απαίτηση και αισιοδοξία, αισθανόμενοι την ανάγκη να μην χάσουμε την ευκαιρία, το timing. Μπορούμε να ανασυνταχτούμε γρήγορα και να ανεβάσουμε το ΠΑΣΟΚ, να διεκδικήσουμε τον κεντρώο και τον κεντροαριστερό χώρο, να κάνουμε τον κ. Μητσοτάκη να νιώσει ότι σ΄ αυτή την χώρα υπάρχει επιτέλους Αντιπολίτευση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s