«Η Κυβέρνηση παίρνει μέτρα για τη πανδημία με μεγάλη καθυστέρηση»

Με τον Δημήτρη Οικονόμου και την Μαρία Αναστασοπούλου στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, συζητήσαμε για την διαχείριση της πανδημίας και τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού. 

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση είπα:

«Φοβάμαι ότι έχει χαθεί η μπάλα και γι’ αυτό έχω πολύ χαμηλές προσδοκίες για τα όσα θα εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός.

Γιατί μπορεί να φάνηκε ότι υπήρξε ένας έλεγχος,  να πέρασε το καλοκαίρι και ν’ άνοιξαν τα σχολεία, αλλά αυτό δημιούργησε έναν εφησυχασμό στην Κυβέρνηση, που οδήγησε στο να παραβλέπει τι έλεγαν οι ειδικοί, οι οποίοι έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και ενάμιση με δύο μήνες.

Δυστυχώς είναι η δεύτερη φορά (ύστερα και από το περσινό φθινόπωρο) που η Κυβέρνηση παίρνει μέτρα με μεγάλη καθυστέρηση.

Εμείς ως ΠΑΣΟΚ, ως Κίνημα Αλλαγής λέμε ότι πρέπει να γίνει μια επανεκκίνηση. Χρειάζεται ένα σοβαρό σχέδιο αντιμετώπισης του νέου κύματος της πανδημίας. Πρέπει ν’ ακούσουμε τους επιστήμονες, όμως να τους ακούσουμε πραγματικά και όχι a la carte όπως κάνει η Κυβέρνηση.

Επίσης είναι σημαντικό να υπάρχει μια διαρκείς ενημέρωση και διαβούλευση με την αντιπολίτευση. Μέχρι πριν λίγο καιρό υπήρχε ενημέρωση, τώρα δεν ξέρουμε τι γίνεται. Και βεβαίως χρειάζεται να υπάρξει μια ουσιαστική δραστηριοποιηση όλων μας για το ζήτημα του εμβολιασμού.        

Αλλά και στο θέμα της επικοινωνιακής εκστρατείας, ως φαίνεται η Κυβέρνηση δεν έκανε τα απαιτούμενα και έχει σηκώσει πλέον τα χέρια ψηλά. Βεβαίως εδώ το θέμα δεν είναι μόνο πολιτικό, καθώς οι αρνητές δεν πείθονται. Περίμενα όμως, μια πιο μαζική συστράτευση υπέρ του εμβολιασμού και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δεν έχουμε ακούσει πολλούς Δημάρχους να δραστηριοποιούνται υπέρ του εμβολιασμού, μ’ εξαιρέσει ίσως τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης που σε πολύ δύσκολες συνθήκες έχει βγει και έχει μιλήσει για το θέμα. Όμως δεν φτάνει, πρέπει να βγαίνουμε όλοι και να δίνουμε έναν ξεκάθαρο τόνο.

Τέλος θα ήθελα να μιλήσω για την υποχρεωτικότητα. Το καλοκαίρι ήμουν η εισηγήτρια του Κινήματος Αλλαγής στο νομοσχέδιο για την υποχρεωτικότητα, όπου και ψέξαμε την Κυβέρνηση και τον κύριο Μητσοτάκη, ότι η προσέγγιση τους σε ότι αφορά την  υιοθέτηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού ήταν πολύ φοβική και περιορισμένη. Σε άλλες χώρες, όπως η Ιταλία είχες εφαρμοστεί νωρίτερα και είχε πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής τότε είχαμε προτείνει να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολισμός και για τα εστιατόρια, και στα σώματα ασφαλείας.»  

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s