«Ήδη ξαφνιάζουμε πολλούς»

Άρθρο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά»

Στη σκιά της απώλειας της Προέδρου μας Φώφης Γεννηματά πορευόμαστε προς τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Έχουμε πάντα στη σκέψη μας την αγωνία της για ενότητα και αύξηση της επιρροής μας και αυτό σφραγίζει την πορεία αυτή. Πρώτη φορά μετά από καιρό συναντάω τόσο πείσμα, τόση κινητικότητα, τόση αισιοδοξία για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και του ευρύτερου παραταξιακού μας χώρου. Είναι σαν να δίνουμε όλοι την υπόσχεση ότι θα προχωρήσουμε με απαιτητικότητα μπροστά.

Ήρθε η ώρα να ξεφύγουμε από τη στασιμότητα και να πρωταγωνιστήσουμε και πάλι. Τώρα που η Κυβέρνηση της Ν.Δ δείχνει τα όριά της, την αδυναμία της να αντιμετωπίσει μείζονα θέματα όπως της πανδημίας και της ακρίβειας αλλά και την μεταρρυθμιστική της άπνοια. Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την αδυναμία του και να ανταποκριθεί με σοβαρότητα και εθνική ευθύνη στα καθήκοντά του ως Αξιωματική Αντιπολίτευση καταφεύγοντας για άλλη μια φορά στον άκρατο λαϊκισμό.

Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι στη ζωή και την Πολιτική δεν μπορεί να σπαταλάς χρόνο και ευκαιρίες. Τώρα λοιπόν θα βάλουμε τέλος στον εθισμό στα χαμηλά ποσοστά, στα θολά μηνύματα. Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι πάμε σε μια κρίσιμη εκλογή, γιατί αποτελεί κρίσιμο θέμα για το μέλλον μας η ανάδειξη ενός Προέδρου που να μπορεί να σηματοδοτήσει την σωστή πορεία, την σωστή κατεύθυνση, τις καθαρές επιλογές που έχουμε ανάγκη και ταυτόχρονα να έχει την ορμή, την εμπειρία, τον δυναμισμό. Και αποτελεί σημαντικό παράγοντα  να συμμετέχουν δεκάδες χιλιάδες ενεργών πολιτών, συγκροτώντας το ποτάμι της νέας πορείας μας. Όπως επίσης συνιστά καθοριστικό παράγοντα η διασφάλιση της ενότητάς μας, κάτι που δεν έχει ανάγκη από αυτόκλητους εκφραστές, αφού η βάση της παράταξης θα την επιβάλλει.

Ήδη ξαφνιάζουμε πολλούς. Με την πρωτοφανή κινητικότητα και την πολιτική συζήτηση σε κάθε μεριά της χώρας. Με τον πλούτο και την διαφορετικότητα των απόψεων που ανταλλάσσονται, χωρίς να αφήνονται περιθώρια για παραπολιτικά περί «συγκρούσεων». Με το ανέβασμα των ποσοστών μας, που ήδη διαφαίνονται στις δημοσκοπήσεις αυτών των ημερών και δείχνει τις δυνατότητές μας.

Το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές και με το Συνέδριο που θα ακολουθήσει, θα πρέπει να αποσαφηνίσει το αφήγημά του, την εναλλακτική πολιτική πρότασή του. Η αυτόνομη πορεία του συνδέεται με την ικανότητα να μιλήσουμε στην καρδιά και την ψυχή των ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων, δείχνοντας ότι διαθέτουμε προτάσεις που δίνουν πειστικές απαντήσεις στα προβλήματά τους. Συνδέεται με καθαρά μηνύματα. Ο διακριτός, παρεμβατικός ρόλος μας συνδέεται με την ικανότητα να δείξουμε τον πατριωτικό, μεταρρυθμιστικό λόγο μας και να δείξουμε ότι μόνο με θαρραλέες αλλαγές- τομές μπορεί η Ελλάδα να ανέβει και ότι η κοινωνία μπορεί να απαντήσει θετικά στις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Σ΄ αυτή την κατεύθυνση θα πορευτούμε, κοιτώντας μπροστά ως δύναμη του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και της Μεταρρύθμισης, της αλήθειας, της λογικής και της ευθύνης.

Αυτά απαιτούν την εκλογή Προέδρου που να μπορεί να τα εκφράσει με δυναμισμό, επάρκεια, σαφήνεια και αυτός είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος. Έχει καταθέσει σαφείς θέσεις, πιο καθαρές από όλους τους άλλους. Εκπέμπει μήνυμα για το μέλλον και όχι επιστροφής στο παρελθόν, διαθέτει εμπειρία από την πολύχρονη πολιτική και κοινοβουλευτική πορεία του.

Είμαι αισιόδοξη. Στο χέρι μας είναι να τα αλλάξουμε όλα και να σηματοδοτήσουμε την ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ, κοιτώντας στο μέλλον.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s