Όλοι οι υποψήφιοι οφείλουν να διασφαλίσουν την ενότητα, την αξιοπιστία και την σοβαρότητα της διαδικασίας εκλογής του νέου Προέδρου

Ο αγώνας για την διεκδίκηση της ηγεσίας δεν είναι, και δεν πρέπει να είναι αγώνας προσώπων. Είναι ένας αγώνας πολιτικών, ιδεών, αξιών, στρατηγικής.

Σήμερα το πρωί στην εκπομπή Πρωινή Πτήση, συζητήσαμε με τον Τηλέμαχο Σαντοριναίο, για τις επικείμενες εσωκομματικές διαδικασίες για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής αλλά και την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα κατά την τοποθέτηση μου ανέφερα:

«Δεν μπορώ να πω ότι ήταν κάτι που περιμέναμε. Οφείλω να ομολογήσω ότι όταν πριν μερικές ημέρες ο κύριος Παπανδρέου ανακοίνωνε ότι αναλάμβανε ενωτική πρωτοβουλία συναντώντας όλους του υποψηφίους για την ηγεσία, περίμενα ότι θα έμενε στον ιστορικό του ρόλο ως πρώην Πρόεδρος και Πρωθυπουργός της χώρας.

Τελικά ο κύριος Παπανδρέου επέλεξε, όπως έχει  δικαίωμα να κάνει, να είναι και αυτός ένας από τους υποψηφίους.

Αυτό που είναι σημαντικό όμως, είναι ν’ ακούσουμε τι έχει να πει τόσο ο ίδιος, όσο και οι υπόλοιποι υποψήφιοι που προέκυψαν μετά την αποχώρηση της κυρίας Γεννηματά. Τι έχουν να πουν για το μέλλον της παράταξης, το πως θα πορευθούν, ποιο είναι το σχέδιο και ποια η στρατηγική τους για το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής. Κάποιοι άλλοι υποψήφιοι έχουν ήδη τοποθετηθεί σχετικά και γνωρίζουμε τι προτείνουν και τι πιστεύουν.

Άκουσα με προσοχή αυτά που είπε χθες ο κύριος Παπανδρέου, νομίζω ότι δεν είπε κάτι που δεν λένε και όλοι οι άλλοι. Το σύνθημα νέα αλλαγή δεν είναι το ακούσαμε πρώτη φορά, το λέει η κυρία Γεννηματά και όλοι εμείς εδώ και πολύ καιρό. Όπως και για την ενδυνάμωση της Προοδευτικής Παράταξης, όλοι οι υποψήφιοι αυτό πρεσβεύουν και όλοι αυτό θέλουμε.

Κατά την γνώμη μου όλοι οι υποψήφιοι οφείλουν να διασφαλίσουν την ενότητα, την αξιοπιστία και την σοβαρότητα. Ο αγώνας για την διεκδίκηση της ηγεσίας δεν είναι, και δεν πρέπει να είναι αγώνας προσώπων. Είναι ένας αγώνας πολιτικών, ιδεών, αξιών, στρατηγικής. Είναι αγώνας για το αύριο της παράταξης μας και όχι μια ρεβάνς για το παρελθόν. Ο ρόλος της παράταξη μας και που διαχρονικά έχει υπηρετήσει, με κόστος πολλές φορές,  είναι πως μπορεί να είναι χρήσιμη για την πατρίδα μας.

Αυτή την στιγμή έχουμε μια Κυβέρνηση και επί της ουσίας δεν έχουμε αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, δεν  μπορεί να επιτελέσει αυτόν τον θεσμικό του ρόλο. Είναι πλέον η ώρα για το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής να επιτελέσει αυτό τον ρόλο, ως χρήσιμη αντιπολίτευση τώρα και ως πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων αργότερα.»

Αναφερόμενη στο ποια υποψηφιότητα στηρίζω είπα:

«Προσωπικά με εκφράζει πολιτικά η υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου. Με εκφράζει αυτή η υποψηφιότητα γιατί με βρίσκει σύμφωνη όσον αφορά το μεταρρυθμιστικό κομμάτι. Δηλαδή την ανάγκη για να προχωρήσουμε μπροστά μ’ ένα σύγχρονο κόμμα με ξεκάθαρες μεταρρυθμιστικές προτάσεις και ιδέες, απευθυνόμενοι στον χώρο του Κέντρου, που είναι η πλειοψηφία των πολιτών και που αυτή την στιγμή φαίνεται να έχει καταληφθεί από τον κ. Μητσοτάκη.

Εμείς με προοδευτικές προτάσεις, και πρέπει να δούμε τι είναι πραγματικά προοδευτικό σήμερα, μ’ έναν σύγχρονο λόγο και απευθυνόμενοι στον χώρο του Κέντρου, πρέπει να καταθέσουμε τις θέσεις μας. Να δούμε ποιες είναι οι προκλήσεις της νέας εποχής, να κινηθούμε μ’ ένα εκσυγχρονιστικό, μεταρρυθμιστικό λόγο, προκειμένου να πάμε τη παράταξη και την χώρα μπροστά. Γι’ εμένα αυτό είναι το διακύβευμα και αυτό πρέπει να κάνουμε.

Είμαι σίγουρη ότι το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής θα βγει πιο δυνατό και ενωμένο από αυτή την διαδικασία.»    

Ακούστε την συνέντευξη εδώ:  

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s