Όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι έχουν χρέος να εξηγήσουν γιατί κατεβαίνουν και ποιο το αφήγημα του για τον χώρο μας και την Ελλάδα

Σήμερα το πρωί ήμουν καλεσμένη στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, Καλημέρα Ελλάδα. Στην συζήτηση μας αναφερθήκαμε στις εσωκομματικές διεργασίες, το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του κ. Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και με την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων και τα μέτρα για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη.

Κατά την τοποθέτηση μου για τις εσωκομματικές διεργασίες για την εκλογή αρχηγού σημείωσα:

«Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής. Με την εκλογή της κατάλληλης ηγεσίας, θα κριθεί ποια θα είναι η πορεία μας και το αφήγημα μας για το μέλλον της χώρας.

Άρα το μεγάλο ζητούμενο είναι το μέλλον, και τι μπορεί να κάνει ο χώρος μας για την πατρίδα. Είναι απολύτως σαφές λοιπόν ότι οι υποψήφιοι για την ηγεσία θα πρέπει πληρούν της προϋποθέσεις της ενότητας, της σοβαρότητας και της αξιοπιστίας. Θα πρέπει να δείξουν ότι ο αγώνας τους έχει να κάνει με το καλό της παράταξης και δευτερευόντως με τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Νομίζω ότι ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να εξηγήσει για πιο λόγο θέλει να είναι υποψήφιος, και ποιο είναι το αφήγημα του για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι το έχουν κάνει ήδη, κάποιοι άλλοι όχι ακόμα.»

Σχετικά με το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του κ. Γιώργου Παπανδρέου είπα:

«Θεωρώ ότι όλοι οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ έχουν τον σοβαρό ρόλο της διαφύλαξης της ενότητας του χώρου.

Ο κ. Παπανδρέου έχει υπάρξει Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του κόμματος μας σε πολύ δύσκολες στιγμές. Το τι θα αποφασίσει είναι δική του επιλογή. Περιμένουμε λοιπόν αν θα επιλέξει να διαφυλάξει αυτό τον ιστορικό ρόλο που έχει, μαζί με τους υπόλοιπους προέδρους ή εάν θα είναι ακόμα ένας υποψήφιος μαζί με τους υπόλοιπους 6 που διεκδικούν την ηγεσία της παράταξης. 

Σε κάθε περίπτωση, και μ’ όλον το σεβασμό στο πρόσωπο του κ. Παπανδρέου, η όποια του απόφαση θα πρέπει ν’ ανακοινωθεί εντός των προβλεπόμενων διαδικασιών.» 

Τέλος σχετικά με την έξαρση κρουσμάτων και τα μέτρα για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη, ανέφερα:

«Φοβάμαι μήπως πληρώσουμε μια στάση μεγάλης σιγουριάς, που βλέπω και εισπράττω. Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι ήταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας, που είχε παραδεχθεί το μεγάλο λάθος που έγινε κατά τον περσινό εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη. Άρα περιμένω να δω ποια μέτρα θα ληφθούν, προκειμένου να μην επαναληφθεί το ίδιο λάθος και φέτος. Είναι λυπηρό να βλέπουμε νέους ανθρώπους να χάνουν την ζωή από τον κορονοϊό. Θα πρέπει να συνεχιστεί η επικοινωνιακή εκστρατεία, που φοβάμαι ότι έχει ατονήσει. Το εμβόλιο είναι η μόνη λύση, πρέπει να το καταλάβουμε και να εμβολιαστούμε.» 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s