«Χρειάζονται άμεσα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών για την αντιμετώπιση της ακρίβειας»

Χθες ήμουν καλεσμένη του Σωτήρη Ξενάκη, στην εκπομπή «Παρεμβάσεις». Στην συζήτηση μας κυριάρχησαν οι αποδοκιμασίες κατά την εξόδιο ακολουθία του Μίκη Θεοδωράκη, το κύμα ακρίβειας και η ψήφιση της εκπρόθεσμης τροπολογίας της Κυβέρνησης για τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους γιατρούς.

Συγκεκριμένα κατά την τοποθέτηση μου σχετικά με τις αποδοκιμασίες είπα:

«Δεν υπάρχουν λόγια. Νομίζω ότι είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε. Θέλω να μείνω μόνο, στο συγκλονιστικό αντίο που είπε ο ελληνικός λαός, σ’ αυτό τον γίγαντα, σ’ αυτό τον τιτάνα. Στον άνθρωπο που έχει γράψει ιστορία μέσα από την μουσική του αλλά και με τους αγώνες που έδωσε για τον λαό.»

Σχετικά με την ψήφιση της τροπολογίας για τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους γιατρούς, τόνισα:

«Δυστυχώς είναι αλήθεια ότι υπάρχει ένας ευτελισμός των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, και αυτό είναι κάτι που ως Κίνημα Αλλαγής τονίζουμε συνέχεια. Δεν γίνεται σε κάθε νομοσχέδιο η Κυβέρνηση να φέρνει εκπρόθεσμες τροπολογίες, μέσα στις οποίες τσουβαλιάζει δεκάδες διαφορετικά άρθρα και να θεωρεί ότι αυτό είναι καλή νομοθέτηση. Το διαδικαστικό είναι και ουσιαστικό και έχει να κάνει με τον τρόπο που λειτουργεί η Βουλή αρά και πως λειτουργεί η Δημοκρατία μας. Ως εκ τούτου αυτή η πρακτική πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει. Αυτό είναι το ένα.

Το δεύτερο έχει να κάνει με την ουσία. Μέσα στην χθεσινή τροπολογία υπήρχε διάταξη που αφορούσε ιδιώτες γιατρούς που δουλεύουν σε δημόσιες δομές, δομές υγείας, ΚΑΠΗ και για τους οποίους δεν υπάρχει η ίδια αντιμετώπιση με τους συναδέλφους τους του δημόσιου τομέα.

Οι γιατροί του δημοσίου τίθενται σε αναστολή εργασίας όταν δεν έχουν εμβολιαστεί, αντίθετα για τους ιδιώτες συναδέλφους τους υπάρχει ευνοϊκότερη ρύθμιση όταν είναι ανεμβολίαστοι, με την οποία να πληρώνουν πρόστιμα.

Εμείς λέμε στην Κυβέρνηση, γιατί δεν το αυστηροποιεί; Γιατί δεν επιβάλλει αναστολή εργασίας και στους ιδιώτες γιατρούς; Γιατί κλείνει, για μια ακόμη φορά, το μάτι στον ιδιωτικό τομέα και δεν έχει τα ίδια μέτρα και σταθμά με τον δημόσιο τομέα;

Αυτή η διάταξη ήταν τσουβαλιασμένη μαζί μ’ άλλα θέματα, μέσα σε μια τροπολογία.

Η θέση του Κινήματος Αλλαγής είναι ξεκάθαρη και δεν επιτρέπουμε σπέκουλα. Αν μη τι άλλο για τα ζητήματα της πανδημίας, της σοβαρότητας και της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, κανείς δεν μπορεί να κουνήσει το δάχτυλο στο Κίνημα Αλλαγής.

Ήμουν η εισηγήτρια του Κινήματος Αλλαγής, για το θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών και εμείς όχι απλά βγήκαμε μπροστά. Εμείς ψέξαμε την Κυβέρνηση και της είπαμε ότι άργησε πάρα πολύ για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και είναι πολύ δειλή στα βήματα της.

Στην συγκεκριμένη τροπολογία ο Κοινοβουλευτικός μας Εκπρόσωπος αιτιολόγησε πλήρως την θέση μας. Είναι μείζον θέμα ότι η Κυβέρνηση κλείνει το μάτι υπέρ των γιατρών του ιδιωτικού τομέα και αυτό δεν γίνεται ανεκτό. Όλα τα άλλα είναι επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.»             

Αναφορικά με το κύμα ακριβείας είπα:

«Δυστυχώς έχουμε μπροστά μας ένα κύμα ακρίβειας το οποίο οφείλεται στις καθυστερήσεις παραγωγής  λόγω της πανδημίας και σε σύνθετα διεθνή ζητήματα που ανεβάζουν τις τιμές του ρεύματος.

Περιμένουμε ν’ ακούσουμε τι θα πει ο κύριος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ. Εγώ όμως θα μιλήσω κατευθείαν για το τι μπορεί και οφείλει να κάνει η Κυβέρνηση άμεσα, αν θέλει να στηρίξει την κοινωνία και ιδιαίτερα τα πιο αδύναμα στρώματα της. Θα πρέπει πρώτον να μειώσει των Φ.Π.Α.  και δεύτερον ν’ αυξήσει τους μισθούς. Η κοινωνία έχει καταταλαιπωρηθεί μετά από 10 χρόνια μνημονίων,covid και διαρκών κρίσεων και αυτές οι δύο κινήσεις μπορούν πραγματικά να προσφέρουν μια ανακούφιση ειδικά στους πιο ευάλωτους συμπολίτες, μπροστά στο κύμα ακρίβειας που έρχεται.» 

γι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s