Δήλωση για τα 47 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο

Σαράντα επτά χρόνια απ’ την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, δεν ξεχνάμε

Σαράντα επτά χρόνια απ’ την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, δεν ξεχνάμε. Τα τετελεσμένα που προσπαθεί χρόνια να επιβάλλει η Τουρκία δεν πέρασαν και δεν θα περάσουν. Οι προκλήσεις Ερντογάν, οι μεθοδεύσεις για επιβολή διχοτόμησης της Κύπρου που φανερώνονται προκλητικά φέτος με την επίσκεψή του στα κατεχόμενα δεν θα περάσουν.

Σαράντα επτά χρόνια μετά την εισβολή, το μήνυμα μιας δίκαιης λύσης, με το νησί ενωμένο και χωρίς στρατό κατοχής, παραμένει επίκαιρο και ισχυρό. Καμία δύναμη, κανένας Διεθνής Οργανισμός δεν δέχεται τις συνεχείς προκλήσεις, δεν υιοθετεί και δεν μπορεί να υιοθετήσει τις επιθετικές βλέψεις και την τακτική  Σήμερα θυμόμαστε και δίνουμε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. 

Σήμερα τιμούμε τους ήρωες που υπερασπίστηκαν την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της πατρίδας. Προβάλλουμε πιο δυνατά παρά ποτέ και ζητάμε να σεβαστεί η Τουρκία τις Αρχές του Διεθνούς Δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου

Ας αφήσει η Τουρκία τον δρόμο των απειλών κατά της Κύπρου, αλλά και των ίδιων των Τουρκοκυπρίων, που απλά την οδηγούν σε αδιέξοδα και διεθνή απομόνωση. Είναι  απειλές όχι απλά εναντίον της Κύπρου, αλλά  και εναντίον της διεθνούς νομιμότητας και σταθερότητας στην περιοχή, εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης ,των αξιών όλου του πολιτισμένου κόσμου.

Μισό αιώνα σχεδόν κατοχής από τα Τουρκικά στρατεύματα γίνεται πιο κατανοητό παρά ποτέ , πως μόνον η εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των αποφάσεων της ΕΕ μπορούν να κλείσουν την πληγή: οι συζητήσεις για μία ενιαία Κύπρο, διζωνική και δικοινοτική.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s