Να πέσει άπλετο φως στις καταγγελίες και τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην Υπουργού Νίκου Παππά

Στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτική Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Υπουργό κ. Νικόλαο Παππά.

Ξεκινώντας την ομιλία της, η βουλευτής διευκρίνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει ως αταλάντευτο πολιτικό αξίωμα την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση κάθε υπόθεσης με φερόμενη εμπλοκή πολιτικού προσώπου ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης. Για το λόγο αυτό, υπερψήφισε η πρόταση αυτή.

Η κα Γιαννακοπούλου, εξέφρασε σειρά ερωτημάτων για τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τα λεγόμενα ότι δεν αποτελεί σοβαρό μάρτυρα ο κος Καλογρίτσας, ενώ αποτελούσε ανέκαθεν δικιά τους επιλογή σε σειρά γεγονότων.

Επιπλέον, άσκησε κριτική και προς την Κυβέρνηση της ΝΔ για τη σημαντική καθυστέρηση της διενέργεια των απαιτούμενων ενεργειών για τη διερεύνηση της υπόθεση αυτής και του κινδύνου παραγραφής της.

Κλείνοντας, χαρακτήρισε πολύ σοβαρές τις καταγγελίες και τόνισε ότι η Βουλή δεν έχει δικαίωμα να σιωπήσει και ότι αναγκαίο γεγονός αποτελεί η συγκρότηση της Προανακριτικής, ώστε να καλέσει όλους όσους χρειάζεται και να πέσει φως σε όλα.

Αυτό είναι συνταγματικό, δημοκρατικό καθήκον μας, καθήκον μας απέναντι στους Έλληνες.

Μπορείτε να δείτε την ομιλία εδώ:

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Συζητάμε σήμερα την πρόταση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, για την υπόθεση Καλογρίτσα με τις τηλεοπτικές άδειες. Η πρόταση, αφορά στα αδικήματα της δωροληψίας και της παράβασης καθήκοντος

Ως Κίνημα Αλλαγής έχουμε καθαρή θέση. Το πολιτικό αξίωμα «όλα στο φως» είναι για εμάς αταλάντευτο. Είμαστε προσηλωμένοι στην ανάγκη για πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση κάθε υπόθεσης με φερόμενη εμπλοκή πολιτικού προσώπου ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης. Υπενθυμίζω δε, ότι το ΠΑΣΟΚ το ΄89, όταν στοχοποιούταν και κατηγορούταν στο πρόσωπο του ιστορικού ιδρυτή και ηγέτη μας, είχε ως αίτημα την κάθαρση και ψήφισε για την παραπομπή στελεχών του.

Αυτή είναι θέση αρχής για εμάς και  γι’ αυτό, θα υπερψηφίσουμε την πρόταση. Κάθε σκιά, έστω εις βάρος του πολιτικού συστήματος, πρέπει να διερευνάται και να αντιμετωπίζεται σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους. Διαφορετικά αποτελούν εστία αμφισβήτησης της ίδιας της Δημοκρατίας.

Για κανέναν δεν υπάρχει ασυλία ή δεν μπορεί να υπάρχει ειδική προστασία. Για όποιον υπάρξουν στοιχεία που στοιχειοθετούν ποινικές ευθύνες, όσο ψηλά και αν βρίσκεται, θα πρέπει να έχει την ίδια αντιμετώπιση. Αυτό αποτελεί δημοκρατικό χρέος, σεβασμό στην ισότιμη αντιμετώπιση όλων των Ελλήνων.

Θα πρότεινα σ’ όλους τους συναδέλφους, και ασφαλώς και του ΣΥΡΙΖΑ, να ψηφίσουν την πρόταση. Αν πράγματι τους ενδιαφέρει η διαφάνεια, αν πράγματι θέλουμε να διερευνούμε τα πάντα με βάση τις διαδικασίες της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου και όχι με πέταγμα λάσπης στον ανεμιστήρα, με προστατευόμενους μάρτυρες ή από λαϊκά δικαστήρια στα Social Media.

Δεν κατανοώ, λοιπόν, τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Φωνάζουν ότι είναι σε αδιέξοδα η Κυβέρνηση και γι’ αυτό ανακινεί την υπόθεση. Εγώ ασκώ κριτική στην Κυβέρνηση ότι καθυστέρησε, με κίνδυνο να παραγραφούν τυχόν ευθύνες. Από τον Ιούλιο διαβάζουμε για τις καταγγελίες Καλογρίτσα και την μηνυτήρια αναφορά του. Έχουν περάσει τόσοι μήνες. Φωνάζουν πως είναι δυνατόν να λαμβάνει στα σοβαρά κάποιος τον Χ.Καλογρίτσα. Εδώ σηκώνω τα χέρια ψηλά! Ο Χ. Καλογρίτσας δεν ήταν ο εκλεκτός σας; Αυτός που είχε προνομιακή μεταχείριση από την ATTICA BANK, αυτός που συνδέθηκε με τα βοσκοτόπια, που για λογαριασμό του τεμαχίστηκε όσο έπαιρνε το έργο για την Εθνική Πάτρας – Πύργου; Ο κος Χ. Καλογρίτσας δεν ήταν η επιλογή σας για να στηθεί το περίφημο ΣΥΡΙΖΑ TV και έτρεχε να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις – ομιλίες του κ. Παππά; Φωνάζουν ότι τώρα έχουμε πανδημία. Και; Σε περιόδους κρίσεων μπορεί ο καθένας να κάνει ανεξέλεγκτα ότι θέλει; Ποιον πιστεύετε ότι πείθετε έτσι; Γιατί τόση απουσία γενναιότητας και πίστης στην διαφάνεια και τις θεσμικά προβλεπόμενες διαδικασίες;

Μια που συζητάμε αυτή την πρόταση, αξίζει να θυμηθούμε την περίοδο εκείνη. Τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε με κάθε τρόπο να ελέγξει τα Μ.Μ.Ε, που στοχοποιούσε κανάλια, τότε που με βάση έναν αντισυνταγματικό Νόμο έστησε έναν διαγωνισμό- παρωδία που θύμιζε BIG BROTHER. Την ίδια περίοδο, κατηγορούνταν δέκα κορυφαία πολιτικά πρόσωπα με βάση αστείες καταγγελίες προστατευόμενων μαρτύρων και στήνοταν ένα παραδικαστικό- παρακρατικό κύκλωμα για το οποίο ελπίζω να αποφανθεί η Δικαιοσύνη σύντομα, όπως αρμόζει. Δεν ήταν και οι καλύτερες στιγμές της μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας μας.

Τότε έγινε γνωστός και ο κ. Καλογρίτσας ως μέλλων ισχυρός των media, ουσιαστικά ως συμμετέχων – όπως ισχυρίζεται- σε εταιρικό σχήμα που θα έπαιρνε με τις ενέργειες του αρμόδιου υπουργού άδεια καναλιού, που θα ανήκε ουσιαστικά στο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα αποκόμιζε όλο το όφελος από την δημιουργία του ηλεκτρονικού σταθμού και όχι στον ίδιο. Τότε καταγγέλλεται ότι ζητήθηκε και δόθηκε από την CCC σε εταιρεία του κ. Καλογρίτσα το ποσό των 3 εκατ. ευρώ για την έκδοση εγγυητικής εντολής ισόποσης αξίας για την συμμετοχή στο διαγωνισμό με τη διασφάλιση ότι θα λάμβανε άδεια. Τότε μετά την ακύρωση του διαγωνισμού διασφάλισε την επιστροφή των 3εκατ. στην εταιρία συμφερόντων Καλογρίτσα, ενώ η εγγυητική είχε καταπέσει και του ζητήθηκε να δώσει το ποσό των 3 εκατ. για να εκδοθεί το φιλοκυβερνητικό έντυπο Documento. Τότε καταγγέλλεται ότι ζητήθηκε από τον κ. Κοντομηνά να δώσει το 51% του τηλεοπτικού μέσου του στον κ. Καλογρίτσα για να αποκτήσει αυτός κανάλι που θα ελεγχόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Για εκείνη την περίοδο καταγγέλλονται σοβαρές παρατυπίες και παρανομίες.

Οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές. Η Βουλή δεν έχει δικαίωμα να σιωπήσει. Κανένας μας δεν έχει το δικαίωμα να σιωπήσει. Να συγκροτηθεί η Προανακριτική λοιπόν, να καλέσει όλους όσους χρειάζεται και να πέσει φως σε όλα.

Αυτό είναι συνταγματικό, δημοκρατικό καθήκον μας, καθήκον μας απέναντι στους Έλληνες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s